Antena 3 CNN Externe Au fost identificați cei patru morți în uriașul incendiu de vegetație din Cipru. Focul ar fi fost provocat

Au fost identificați cei patru morți în uriașul incendiu de vegetație din Cipru. Focul ar fi fost provocat

Autoritățile din Cipru au anunțat că incendiul cel mai devastator care a lovit țara în ultimii zeci de ani este aproape de a fi adus sub control, după ce aviația greacă și israeliană au lansat tone de apă asupra vegetației în flăcări.

Au fost identificați cei patru morți în uriașul incendiu de vegetație din Cipru. Focul ar fi fost provocat
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Iul 2021   •   09:36

Potrivit președintelui Nicos Anastasiades, este cel mai mare astfel de eveniment cu care se confruntă Cipru începând din 1974, anul în care insula a fost divizată după ce Turcia a ocupat treimea nordică.

Anastasiades a vizitat duminică centrul de gestionare a crizelor din localitatea Vavatsinia și a declarat că incendiul a fost adus în mare măsură sub control, dar există încă riscul să reizbucnească.

Grecia, Italia și Israel au trimis avioane și elicoptere în ajutorul pompierilor ciprioți.

Alimentat de vânturile puternice, focul s-a declanșat sâmbătă după-amiază și s-a extins pe la poalele lanțului muntos Troodos, în condițiile în care țara se confruntă cu un val de caniculă, cu temperaturi în jurul a 40 de grade.

Incendiul a ucis patru oameni, a distrus 50 de case, a avariat ferme și linii de alimentare cu electricitate și a determinat evacuarea a 10 localități.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cele patru victime care au pierit în flăcări au încercat să scape cu fuga

Cei patru morți sunt fermieri din Egipt.

Cadavrele lor au fost descoperite în vecinătatea localității Odos din districtul Larnaca.

Vehiculul ars al celor patru victime a fost găsit la baza unei râpe. Cele patru cadavre se aflau la câteva sute de metri distanță. 

Potrivit poliției, cei patru au părăsit vehiculul și au încercat să scape cu fuga însă au pornit în direcția din care vântul alimenta flăcările, astfel că tentativa lor a fost sortită eșecului.

Potrivit autorităților, există indicii că focul a fost provocat.

Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat preventiv sub suspiciunea că a declanșat incendiul prin arderea miriștilor pe terenul său.

Suspectul neagă acuzațiile însă polițiști dispun de declarația unui martor, care a afirmat că l-a văzut pe bărbat părăsind satul Arakapas în mașina sa în același timp în care acolo au izbucnit flăcările.

Foto: terenuri cu vegetație carbonizată, vechicule arse și o casă avariată de flăcările incendiului de vegetație, Limassol, Cipru, 4 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Cipru incendiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close