Antena 3 CNN Externe Incendiu lângă oraşul israelian Haifa: Zeci de persoane au murit, sute au fost evacuate

Incendiu lângă oraşul israelian Haifa: Zeci de persoane au murit, sute au fost evacuate

Incendiu lângă oraşul israelian Haifa: Zeci de persoane au murit, sute au fost evacuate
Sursa foto: Intact Images
02 Dec 2010   •   17:29

40 de oameni au murit în urma unui incendiu de pădure care a avut loc în apropierea oraşului israelian Haifa. Alte câteva sute de persoane au fost evacuate. Flăcările au cuprins şi o închisoare în care se află deţinuţi palestinieni. Victimele se aflau într-un autocar ce transporta 50 de deţinuţi. Acesta s-a răsturnat şi a fost cuprins de flăcările care mistuiau vegetaţia de pe marginea drumului.

"Regret să anunţ că şi-au pierdut viaţa oameni", a declarat şeful serviciului naţional de ambulanţă Eli Bin, citat de AFP.

"Sunt aproximativ 45 de victime, dintre care circa 40 de morţi", potrivit unui comunicat al serviciului naţional de ambulanţă.

Poliţia a fost nevoită să evacueze zeci de deţinuţi dintr-o închisoare aflată în apropierea zonei incendiului. "Sunt 500 de deţinuţi în această închisoare şi 100 au fost evacuaţi până în prezent", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld. Acesta a adăugat că "evacuările continuă".

De asemenea, aproximativ 20 de familii din satul arabo-israelian Issifya au fost evacuate, în timp ce flăcările au distrus o pădure de pini de pe muntele Carmel. Focul are patru puncte de origine şi a parcurs sute de hectare, a precizat postul public de radio, fiind evacuate şi unele părţi ale Universităţii Haifa, precum şi un kibbutz, un hotel şi închisoarea Damon, unde sse află deţinuţi palestinieni din motive de securitate sau care au fost arestaţi deoarece nu aveau documente în Israel.

 


Originea incendiului este anchetată de poliţie, potrivit lui Rosenfeld, care a adăugat că "este încă prea devreme" pentru a afirma că este vorba despre o mână criminală, deoarece "este o zonă foarte, foarte mare".

Şase avioane Canadair şi 40 de camioane de pompieri luau parte la eforturile de stingere a focului.

Israelul are parte de o toamnă neobişnuit de secetoasă şi caldă, după o lungă vară. Serviciile meteorologice au anunţat că temperatura a atins 31 de grade Celsius, la Haifa, joi după-amiază, cu rafale de vânt de 30 de kilometri pe oră.

×
Subiecte în articol: incendiu deținuti palestinieni inchisoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close