Antena 3 CNN Externe Informaţia care i-a îngrozit pe britanici. Caii din România, infectaţi cu „SIDA”

Informaţia care i-a îngrozit pe britanici. Caii din România, infectaţi cu „SIDA”

Informaţia care i-a îngrozit pe britanici. Caii din România, infectaţi cu „SIDA”
Sursa foto: Foto: www.independent.co.uk
11 Feb 2013   •   07:45
Scandalul cărnii de cal pare să se intensifice în Marea Britanie. Jurnaliştii tabloidului The Sun au publicat un articol în care susţin că, în ţara noastră, foarte mulţi dintre cai suferă de o boală similară SIDA la oameni.

Cu toate că această boală (anemia infecţioasă ecvină) nu este o ameninţare directă pentru oameni, poate duce la probleme de sănătate serioase. Boala este răspândită prin înţepături de insecte, sânge, spermă, salivă, fecale, lapte şi echipament veterinar contaminat.

Jurnaliştii britanicii precizează că nu există tratament pentru această boală, adesea mortală, cunoscută şi sub numele de febra de malştină, ea putând fi transmisă inclusiv în timpul gestaţiei.

În Marea Britanie, proprietarii de cai sunt obilgaţi să anunţe veterinarul dacă suspectează o infectare a cailor lor. Doi cai au fost ucişi, în Devon şi Cornwall, după ce au fost diagnosticaţi, în octombrie, adaugă publicaţia.

The Sun scrie în continuare că un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Conservator i-a îndemnat duminică seara pe britanici să cumpere carne de vită de origine britanică, în contextul unor temeri tot mai mari faţă de importurile de carne din UE.

Anne McIntosh, preşedinta Comisiei parlamentare pentru Mediu, Alimente şi Afaceri Rurale, a solicitat un moratoriu asupra cărnii de provenienţă europeană până la încheierea crizei. "Carnea noastră nu este implicată (în scandal) şi ar trebui să cumpărăm carne (de provenienţă) locală", o citează tabloidul britanic, îndemnând la "boicotarea UE şi cumpărării de carne de vită britanică".

Cu toate acestea, ministrul Mediului Owen Paterson a respins introducerea unui asemenea moratoriu, spunând că nu este "permis de regulile Pieţei Europene Comune".



×
Subiecte în articol: SIDA the sun
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close