Antena 3 CNN Externe Informaţii din conturile bancare a 2.000 de personalităţi vor apărea pe WikiLeaks

Informaţii din conturile bancare a 2.000 de personalităţi vor apărea pe WikiLeaks

Informaţii din conturile bancare a 2.000 de personalităţi vor apărea pe WikiLeaks
17 Ian 2011   •   14:01

Un fost bancher elveţian ameninţă cu publicarea unor informaţii financiare secrete. Acesta intenţionează să furnizeze reprezentanţilor WikiLeaks date referitoare la conturile bancare a 2.000 de persoane publice, informează BBC News.

Informaţia, care nu a fost încă postată pe internet, a fost stocată pe două CD-uri şi urmează să ajungă în posesia reprezentanţilor WikiLeaks în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la Londra.

Rudolf Elmer, care a mai oferit şi în trecut informaţii site-ului WikiLeaks, a fost concediat de banca Julius Baer în 2002. El urmează să apară în faţa magistraţilor elveţieni pentru încălcarea regulilor instituţiei bancare.

Potrivit publicaţiei elveţiene Der Sonntag, Elmer a declarat că datele nu vor fi publicate imediat pe WikiLeaks, ci vor fi supuse unui proces de analizare. Elveţianul a precizat că datele provin de la trei instituţii bancare, inclusiv de la cea la care a lucrat şi includ informaţii despre conturile bancare a 40 de politicieni.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început să publice un set de peste 250.000 de note diplomatice. Acţiunea este considerată "un atac la adresa comunităţii internaţionale" de către Departamentul de Stat american.

 

 

×
Subiecte în articol: wikileaks bancher Elvetia
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close