Antena 3 CNN Externe Iniţiativa lui Barack Obama pentru controlul armelor, aproape ucisă de Senat

Iniţiativa lui Barack Obama pentru controlul armelor, aproape ucisă de Senat

Iniţiativa lui Barack Obama pentru controlul armelor, aproape ucisă de Senat
Sursa foto: Foto: slate.com
de N.B.    |    20 Mar 2013   •   09:19

Planul lui Barack Obama de a reduce riscurile producerii de noi atacuri similare masacrului de la Sandy Hook prin interzicerea vânzării armelor de foc automate pe stil puşcă-mitralieră, este aproape de a fi deturnat de Senat, informează Reuters.

După ce propunerea preşedintelui american a trecut cu greu de comisia Senatului, liderul majorităţii din cameră a anunţat că iniţiativa nu are suficientă susţinere din partea senatorilor, peste jumătate fiind hotărâţi să o refuze luna viitoare, când se va discuta noua legislaţie pentru controlul armelor.

Conform lui Harry Reid, doar 40 dintre cei o sută de senatori consideră că această măsură ar fi binevenită şi este puţin probabil să fie acceptată.

Barack Obama a înaintat propunerea de interzicere a armelor "de asalt", precum şi alte măsuri prin care să se oprească violenţele cu arme de foc după ce un tânăr a ucis cu astfel de arme 26 de persoane la şcoala elementară Sandy Hook din Connecticut, 20 dintre victimele sale fiind copii sub vârsta de opt ani.

În ciuda furiei opiniei publice cu privire la incidentul din decembrie, precum şi îngrijorarea privind numărul mare de astfel de violenţe, lobby-ul făcut de producătorii şi vânzătorii de arme, în frunte cu National Riffle Association, pare să cântărească mai mult în intenţia de vot a senatorilor.

Lupta nu este pierdută, susţine Denis McDonough, secretarul general al Casei Albe. "Vom lucra pentru această iniţiativă. Vom găsi voturi, pentru că merită votată", a declarat acesta.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close