Antena 3 CNN Externe Injecţia anticoncepţională pentru bărbaţi, inventată de cercetătorii chinezi

Injecţia anticoncepţională pentru bărbaţi, inventată de cercetătorii chinezi

Injecţia anticoncepţională pentru bărbaţi, inventată de cercetătorii chinezi
Sursa foto: cercetator
07 Mai 2009   •   13:15

Oamenii de ştiinţă chinezi au inventat injecţia cu testosteron care blochează temporar producţia de spermatozoizi. Potrivit unui studiu efectuat pe 1.000 de voluntari, injecţia nu are efecte secundare şi este la fel de eficientă precum pilulele anticoncepţionale sau prezervativele.

În cadrul testelor realizate până în prezent, numai un singur bărbat dintr-o sută a conceput un copil în timp ce se afla sub tratament, anunţă BBC News.

Numărul spermatozoizilor bărbaţilor care au participat la studiu a revenit la normal, după şase luni de la renunţarea la tratament.

Tratamentul trebuie să mai treacă printr-o serie de teste, până când va fi scos pe piaţă, au anunţat cercetătorii chinezi de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Planning Familial din Beijing.

Potrivit acestora, dacă totul va merge conform planului, comercializarea injecţiei va începe peste cinci ani.

?Cu cât există mai multe produse anticoncepţionale, cu atât mai bine. În cazul în care injecţia va fi scoasă pe piaţă, bărbaţii trebuie să uite că ea nu îi va proteja împotriva bolile cu transmitere sexuală?, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei Marie Stops International, companie care oferă informaţii şi servicii în domeniul sănătăţii sexuale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: barbati studiu oameni de stiinta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close