Antena 3 CNN Externe Înlocuitorul lui Hillary Clinton, anunțat oficial

Înlocuitorul lui Hillary Clinton, anunțat oficial

Înlocuitorul lui Hillary Clinton, anunțat oficial
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de S.T.    |    22 Dec 2012   •   15:53

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a numit vineri pe John Kerry ca succesor al lui Hillary Clinton în fruntea Departamentului de Stat, salutând în persoana acestuia "candidatul perfect" pentru a conduce diplomaţia celei mai mari puteri mondiale, informează AFP, citată de Agerpres.

"Ştiu că vei fi un secretar de stat extraordinar", a afirmat Obama alături de Kerry în cursul unei alocuţiuni la Casa Albă, după ce a dat asigurări că întreaga viaţă a senatorului de Massachusetts, în vârstă de 69 de ani, l-a pregătit pentru astfel de funcţii.

Kerry, candidat al Partidului Democrat la prezidenţialele din 2004, când a fost învins de George W. Bush, a condus în ultimii patru ani influenta Comisie senatorială pentru politică externă.

"Pot să spun fără să greşesc că puţine persoane cunosc atâţia preşedinţi sau prim-miniştri ori stăpânesc atât de categoric politica internaţională ca John Kerry şi acest lucru face din el candidatul perfect pentru a călăuzi diplomaţia americană în anii ce vor urma", a ţinut să sublinieze Obama.

"Nu are nevoie să se pregătească prea mult pentru postul său", a mai spus liderul de la Casa Albă, în opinia căruia Kerry "şi-a câştigat respectul şi încrederea colegilor din Senat, atât democraţi, cât şi republicani".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close