Antena 3 CNN Externe Insula Mykonos, pustie. Turiștii pleacă acasă din cauza restricțiilor

Insula Mykonos, pustie. Turiștii pleacă acasă din cauza restricțiilor

Grecia se află de duminică, 18 iulie, în zona galbenă, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea referitoare la noua listă a ţărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

Insula Mykonos, pustie. Turiștii pleacă acasă din cauza restricțiilor
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iul 2021   •   10:52

De sâmbătă, autorităţile din Grecia au interzis și muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat libertatea de circulaţie pe populara insulă de vacanţă Mykonos, după o creştere a numărului de infecții cu coronavirus raportate.

În plus, de la ora 1:00, a început carantina de noapte. În aceste condiții, turiștii au început să-și facă bagajele și au început să plece acasă.

Este un dezastru pentru Mykonos, care atrăgea în perioada dinaintea pandemiei peste un milion de turiști în fiecare vară, printre care numeroase vedete, transmite Reuters.

Autoritățile au decis acum interzicerea totală a muzicii în baruri și restaurante, iar circulația fără motive întemeiate este este interzisă între unu noaptea și 6 dimineața. Restricțiile ar urma să fie valabile până în 26 iulie.

”Au decis să distrugă economia insulei, în cel mai critic moment al anului”, a spus Iraklis Zisimopouos, proprietar de hotel.

”Sperăm să se răzgândeasă repede”, a continuat e, adăugând că până acum 40 de oameni au anulat șederea la hotelul lui.

O cincime din economia Greciei depinde de turism, iar autoritățile au făcut în ultimele luni eforturi serioase pentru a atrage cât mai mulți turiști în această vară.

Grecia a intrat deja pe lista galbenă, iar turiştii români nevaccinaţi care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină.  

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close