Antena 3 CNN Externe Interzicerea fumatului în localuri i-a scos pe turci în stradă (VIDEO)

Interzicerea fumatului în localuri i-a scos pe turci în stradă (VIDEO)

Interzicerea fumatului în localuri i-a scos pe turci în stradă (VIDEO)
19 Aug 2009   •   12:17

Turcii contestă în stradă un recent decret al guvernului. Nu este vorba de vreo nouă taxă, ci de interzicerea fumatului în restaurante, baruri şi alte asemenea localuri.

Patronii de cafenele spun că măsura îi va duce la faliment, pentru că, pentru majoritatea clienţilor, cafeaua fără ţigară nu are niciun haz.

Peste o mie de cafegii veniţi din toate colţurile Turciei au participat la manifestaţia din faţa Ministerului Sănătăţii de la Ankara. Protestatarii şi-au însoţit lozincile cu muzică şi dansuri. Şi, bineînţeles, şi-au aprins sfidători ţigările - motivul disputei lor cu guvernul.

Dar, cu toată ambianţa de petrecere, patronii de cafenele au probleme serioase. Potrivit sindicatului lor, de la 19 iulie, când a intrat în vigoare interzicerea fumatului, numărul clienţilor s-a redus cu aproape 20 la sută. Şi asta după ce criza le scăzuse, deja, vânzările.

Protestul are totuşi puţine şanse de reuşită deoarece interdicţia este susţinută chiar de premierul Regep Tayip Erdogan, un duşman înverşunat al tutunului.

Patronii de localuri nu mai pot decât să spere că vremea însorită va ţine cât mai mult, astfel încât clienţii să poată fuma măcar pe terase.



Antena 3


×
Subiecte în articol: turcia manifestatie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close