Antena 3 CNN Externe Inundații masive în Spania, unde străzile au fost transformate în râuri

Inundații masive în Spania, unde străzile au fost transformate în râuri

Inundațiile masive din sudul Spaniei au afectat mai multe municipalități. Cartagena și Granada au fost cele mai lovite de precipitațiile abundente.

Inundații masive în Spania, unde străzile au fost transformate în râuri
Sursa foto: Twitter/labyrinthtje.
de Alexandra Ionescu    |    22 Sep 2021   •   23:26

Precipitațiile abundente căzute în Cartagena și Granada, sudul Spaniei, au provocat inundații severe. În filmări se poate vedea cum vehicule și obiecte sunt luate de torentele formate pe străzi, apa revărsându-se peste proprietățile din apropiere.

Regiunea Cartagena a suferit inundații repetate, modificările rețelei naturale de drenaj fiind cauzate de planificări și lucrări de dezvoltare a zonei, ceea ce a afectat rezistența acesteia la precipitațiile severe, astfel, gradul de ameninţare pentru locuitori și riscul de pierderi economice a fost ridicat.

Și alte zone, inclusiv nord-vestul, au fost afectate de fenomene meteorologice extreme, acestea  s-au confruntat cu furtuni puternice, subsolurile și garajele fiind inundate, iar oamenii blocați în vehicule.

Ministrul spaniol al Mediului Hugo Morán a anunțat alocarea a peste 140 de milioane de euro pentru îmbunătățirea gestionării riscului de inundații în regiunea Cartagena.

×
Subiecte în articol: Spania cartagena inundatii
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close