Antena 3 CNN Externe Inundaţiile au făcut cinci victime în Statele Unite

Inundaţiile au făcut cinci victime în Statele Unite

Inundaţiile au făcut cinci victime în Statele Unite
Sursa foto: inundatii
13 Noi 2009   •   22:19

Cel puţin cinci oameni au murit în Statele Unite în urma inundaţiilor cauzate de furtuna tropicală Ida. În Virginia, autorităţile au declarat stare de urgenţă, iar meteorlogii avertiează că ploile torenţiale vor continua şi în următoarele 24 de ore. Furtuna tropicală Ida a produs inundaţii în majoritatea oraşelor mari de pe coasta estică a Statelor Unite. În unele cartiere din Norfolk, statul Virginia apa a depăşit un metru.

Puhoaiele i-au luat prin surprindere pe oamenii care se aflau pe şosele. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în accidente cauzate de inundaţii. Alţii, mai norocoşi, au fost salvaţi la timp de echipele de intervenţie, înainte ca maşinile să le fie luate de ape.

În Virginia şi Carolina de Nord, peste 30.000 de oameni au rămas fără curent după ce vântul puternic a doborât la pământ stâlpii de electricitate. Un om a murit după ce un copac a căzut peste el. Multe din şosele importante din cele două state sunt impracticabile, iar şcolile au fost închise.

Autorităţile se tem că situaţia s-ar putea înrăutăţi, mai ales că meteorologii spun că ploile nu se vor opri în următoarele zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii SUA victime
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close