Antena 3 Externe Invazia Rusiei asupra Ucrainei este o problemă globală, spune Joe Biden

Invazia Rusiei asupra Ucrainei este o problemă globală, spune Joe Biden

de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   10:04
Invazia Rusiei asupra Ucrainei este o problemă globală, spune Joe Biden
Sursa foto: Hepta / Zuma Press / Nicolas Datiche

Președintele american Joe Biden a declarat marți că criza din Ucraina este o problemă globală, care sporește importanța menținerii ordinii internaționale, a integrității teritoriale și a suveranității.

Comentariile lui Biden, rostite la deschiderea reuniunii „Quad” a liderilor din Indo-Pacific de la Tokyo, vin la o zi după ce acesta a rupt convenția și a oferit sprijin militar american pentru Taiwan, insula auto-guvernată revendicată de China. 

"Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă globală", a spus Biden despre situația din Ucraina. Liderul american a subliniat că Washingtonul va fi alături de aliații săi și va face eforturi pentru o regiune Indo-Pacific liberă și deschisă.

”Dreptul internațional, drepturile omului trebuie întotdeauna apărate, indiferent de locul în care sunt încălcate în lume”, a spus el, potrivi Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus liderilor de afaceri la nivel mondial la Davos, luni, că lumea trebuie să sporească sancțiunile împotriva Rusiei pentru a descuraja alte țări să folosească ”forța brută” pentru a-și atinge obiectivele.

Uniunea Europeană va conveni probabil asupra unui embargo asupra importurilor de petrol rusești ”în câteva zile”, a spus cel mai important membru al său, Germania, în timp ce Moscova a spus că legăturile sale economice cu China vor crește pe fondul izolării sale de către Occident după conflictul din Ucraina.

Marți s-au împlinit trei luni de când Rusia a invadat Ucraina. Este cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945, a dus la fuga în străinătate a peste 6,5 milioane de oameni, a transformat orașe întregi în moloz și a determinat impunerea unor sancțiunil occidentale fără precedent asupra Rusiei.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Joe Biden

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close