Antena 3 CNN Externe Invazia Rusiei asupra Ucrainei este o problemă globală, spune Joe Biden

Invazia Rusiei asupra Ucrainei este o problemă globală, spune Joe Biden

Președintele american Joe Biden a declarat marți că criza din Ucraina este o problemă globală, care sporește importanța menținerii ordinii internaționale, a integrității teritoriale și a suveranității.

Invazia Rusiei asupra Ucrainei este o problemă globală, spune Joe Biden
Sursa foto: Hepta / Zuma Press / Nicolas Datiche
de Cerasela Stafie    |    24 Mai 2022   •   10:04

Comentariile lui Biden, rostite la deschiderea reuniunii „Quad” a liderilor din Indo-Pacific de la Tokyo, vin la o zi după ce acesta a rupt convenția și a oferit sprijin militar american pentru Taiwan, insula auto-guvernată revendicată de China. 

"Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă globală", a spus Biden despre situația din Ucraina. Liderul american a subliniat că Washingtonul va fi alături de aliații săi și va face eforturi pentru o regiune Indo-Pacific liberă și deschisă.

”Dreptul internațional, drepturile omului trebuie întotdeauna apărate, indiferent de locul în care sunt încălcate în lume”, a spus el, potrivi Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus liderilor de afaceri la nivel mondial la Davos, luni, că lumea trebuie să sporească sancțiunile împotriva Rusiei pentru a descuraja alte țări să folosească ”forța brută” pentru a-și atinge obiectivele.

Uniunea Europeană va conveni probabil asupra unui embargo asupra importurilor de petrol rusești ”în câteva zile”, a spus cel mai important membru al său, Germania, în timp ce Moscova a spus că legăturile sale economice cu China vor crește pe fondul izolării sale de către Occident după conflictul din Ucraina.

Marți s-au împlinit trei luni de când Rusia a invadat Ucraina. Este cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945, a dus la fuga în străinătate a peste 6,5 milioane de oameni, a transformat orașe întregi în moloz și a determinat impunerea unor sancțiunil occidentale fără precedent asupra Rusiei.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Joe Biden
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close