Antena 3 CNN Externe Iran cere recunoaşterea ?drepturilor? sale nucleare

Iran cere recunoaşterea ?drepturilor? sale nucleare

Iran cere recunoaşterea ?drepturilor? sale nucleare
Sursa foto: iran nuclear
18 Ian 2010   •   05:36

Puterile mondiale vor avea rezultate în întâlnirile cu Iran doar dacă adoptă "o abordare realistă" şi recunoaşte drepturile sale nucleare, arăta purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de Externe.
Ramin Mehmanparast a făcut comentariile la zi după ce cele şase puteri mondiale s-au întâlnit pentru a discute perspectivele unor sancţiuni suplimentare pentru programul nuclear iranian, participanţii arătând că China s-a opus unor acţiuni punitive în acest moment,
Agenţia oficială de presă iranian IRNA transmite că Mehmanparast a descris ca fiind natural eşecul puterilor de a ajunge la un acord.
Diplomaţi din SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China s-au întâlnit timp de trei ore, sâmbătă, la New York.
Aceasta a venit după ce Iran a ignorat termenul limită impus de preşedintele american Barack Obama. 31 decembrie 2009, pentru a oferi un răspuns la oferta internaţională de sprijin economic şi politic în schimbul opririi activităşii de îmbogăţire a uraniului.
"Soluţia constă în recunoaşterea drepturilor nucleare ale Iranului de către acest grup. Întâlnirele celor şase puteri nu vor avea rezultate clare dacă nu se bazează pe o abordare realistă?, arăta Mehmanparast .
Uniunea Europeană, care a găzduit întâlnirea la sediul său din New York , declara că în pofida lipsei unui rezultat concret, sancţiunile suplimentare sunt acum pe agenda marilor puteri, iar acestea vor continua discuţiile.s
Toate statele implicate, cu excepţia Chinei, au trimis oficiali de top la întâlnirea de sâmbătă. Dar Beijing apreciază că nu este timpul unor noi sancţiuni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close