Antena 3 CNN Externe Iran începe exerciţii militare pentru apărarea locaţiilor nucleare

Iran începe exerciţii militare pentru apărarea locaţiilor nucleare

Iran începe exerciţii militare pentru apărarea locaţiilor nucleare
Sursa foto: iran avion
23 Noi 2009   •   03:38

Un comandant al Gărzilor Revoluţionare din Iran a anunţat, duminică, că forţele aeriene vor "anihila" avioanele israeliene dacă atacă republica islamică, subliniind că acestea au început exerciţii militare pentru a se pregăti în vederea unui conflict.

Manevrele sunt menite a exersa răspunsul la atacuri simulate la centrele nucleare.


"Avioanele israeliene F-15 şi F-16 vor fi prinse de forţele noastre de apărare aeriene şi vor fi anihilate", arăta Amir Ali Hajizadeh, care conduce divizia aeriană a Gărzilor Revoluţionare.
"Chiar dacă avioanele lor scapă, vor fi distruse de distructivele noastre rachete înainte de a ateriza la baza de unde au plecat."

Manevrele militare au fost anunţate şi de generalul Ahmad Mighani, şeful forţelor aerine ale armatei, care a precizat că principalul scop este să zădărnicească ameninţările aeriene asupra unităţilor nucleare ale Iranului- de la recunoaştere la atacul propriu-zis- în faţa unui duşman imaginar.

"Din cauza ameninţărilor contra unităţilor nucleare este datoria noastră să apărăm unităţile naţionale vitale, iar aceste manevre acoperă Bushehr, Fars, Isfahan, Teheran şi provinciile occidentale," declara Mighani.
Centrala nucleară iraniană încă neoperaţională este în Bushehr, în timp ce fabricile de îmbogăţire a uraniului sunt în Isfahan şi lângă Teheran.

Occidentul acuză că îmbogăţirea uraniului ascunde planuri de a fabrica arme nucleare, deşi Teheran insistă că are scopuri pur civile.

Washington şi Israel nu au exclus niciodată loviturile contra unităţilor nucleare. Pe de altă parte, republica islamică a precizat că va lovi Israel şi interesele americane din regiune dacă este atacată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close