Iran mai pierde un aliat. Moscova, dezamăgită de reacţia Teheranului la propunerile occidentale

28 Ian 2010   •   09:01
Iran mai pierde un aliat. Moscova, dezamăgită de reacţia Teheranului la propunerile occidentale
serghei lavrov

Rusia este dezamăgită de eşecul Iranului de a reacţiona "constructiv" la propunerile făcute de mediatorii internaţionali privind programul nuclear al Teheranului, a declarat ministrul rus de Externe.
"Am căzut de acord să continuăm să lucrăm pentru a avea o reacţie pozitivă din partea Iranului la aceste propuneri?, declara Serghei Lavrov, care nu a dat detalii despre natura reacţiei iraniene.
Totuşi, el a avertizat că "este imposibil să aştepţi la nesfârşit", iar partenerii Rusiei "deja discută despre nevoia de paşi suplimentari în Consiliul de Securitate al ONU."
Mediatorii pentru Iran- Rusia, SUA, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania - discută momentan despre tranziţia de la negocieri la noi sancţiuni ca răspuns la refuzul Iranului de a opri controversatul său program nuclear.
Ministrul rus a subliniat că "programul nuclear iranian este, fără îndoială, un subiect important în dialogul ruso-american." Declaraţiile acestuia vin după decizia Teheranului de a amâna o vizită în Rusia a principalului oficial de securitate şi al negociatorului nuclear.
Antena3.ro

sati
x close