Antena 3 CNN Externe Iran promite să lupte cu" războiul soft" al adversarilor

Iran promite să lupte cu" războiul soft" al adversarilor

Iran promite să lupte cu" războiul soft" al adversarilor
Sursa foto: demonstratie teheran
01 Sep 2009   •   19:09

Noul ministru al serviciilor de Informaţii propus de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a promis să "înfrunte războiul soft al duşmanilor".

Heydar Moslehi a fost unul din cei câţiva nominalizaţi ai cabinetului care să se adreseze parlamentului cu scopul de a obţine sprijinul pentru votul programat miercuri- un test pentru puterea preşedintelui după realegerea sa.

Ministrul de Externe Manouchehr Mottaki, care îşi va menţine postul dacă parlamentul îl susţine, declara că Iranul a apărat cu succes "drepturile sale nucleare " împotriva cererilor Occidentului de a opri această activitate.


"Aceia care ne trimiteau avertismente cu posibile lovituri militare... acum spun că nu este posibil să atace Iranul . Nu este acesta un succes?", declara Mottaki. "Acum cerşesc ajutorul Iranului pentru a rezolva problemele lor în lume."

Cei nominalizaţi de Ahmadinejad au nevoie de aprobarea parlamentului, iar unii deputaţi l-au criticat pentru numirea unor miniştri fără experienţă, printre care Moslehi şi ministrul Educaţiei, Sousan Keshavarz.

Ahmadinejad a semnalat deja o politică nucleară şi externă mai dure pentru următorii patru ani, după ce Iran a acuzat Occidentul de incitarea la tulburări după vot.

Germania a declarat luni că va găzdui discuţii la nivel înalt în această săptămână cu SUA, China, Franţa, Marea Britanie şi Rusia despre programul nuclear iranian.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close