Antena 3 CNN Externe Iran: puterile mondiale vor eşua în introducerea de sancţiuni

Iran: puterile mondiale vor eşua în introducerea de sancţiuni

Iran: puterile mondiale vor eşua în introducerea de sancţiuni
Sursa foto: iran
08 Mar 2010   •   15:43

Puterile mondiale vor eşua în a ajunge la un consens pentru a impune noi sancţiuni contra Iranului pentru controversatul său program nuclear, aprecia ministerul de externe. Purtătorul de cuvânt Ramin Mehmanparast declata pentru agenţia de presă IRNA că grupul G5+1, alcătuit din SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China- cele cinci state cu drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU - şi Germani, nu vor reuşi să impună sancţiuni contra Teheran.

"Deoarece principiul sancţiunilor privind activitatea nucleară paşnică a Iranului nu are bază legală şi logică şi este urmărit cu intenţii politice de unele state, este natural ca sancţiunile să nu se materializeze," crede Mehmanparast .
Statele Unite au amplificat presiunea pentru a primi susţinerea internaţională pentru o a patra rundă de sancţiuni ONU contra Iranului.

Guvernele occidentale îşi pierde răbdarea cu Iranul pentru că respinge acordul nuclear susţinut de ONU şi pentru îmbogăţirea uraniului la un nivel superior.
În timp ce SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia par să susţină sancţiunile, China, care are mari interese petroliere în Iran, continuă să promoveze soluţia diplomatică pentru rezolvarea crizei.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close