Antena 3 CNN Externe Iran se va plânge la ONU de ameninţările nucleare americane

Iran se va plânge la ONU de ameninţările nucleare americane

Iran se va plânge la ONU de ameninţările nucleare americane
Sursa foto: iran
12 Apr 2010   •   02:53

Iran a condamnat, duminică, ceea ce a calificat a fi ameninţări nucleare ale SUA, şi a promis să înainteze o plângere către ONU contra Washingtonului.

Liderul suprem iranian ayatollah Ali Khamenei a denunţat cuvintele ameninţătoare contra Iranului ale preşedintelui american Barack Obama în strategia nucleară a Statelor Unite.
Referindu-se la recentele declaraţii ale lui Obama ce făceau referire la folosirea armelor nucleare contra Iranului, Khamenei aprecia că asemenea cuvinte sunt "ruşinoase şi dureroase pentru americani", transmite agenţia Fars .
Asemenea cuvinte sunt foarte ciudate, pentru un "secol 21 care este unul al apărării drepturilor omului şi lupte contra terorismului, iar preşedintele unei ţări ameninţă o altă ţară cu un atac atomic," amintea Khamenei, care a adăugat că "lumea nu ar trebui să treacă cu vederea" asemenea afirmaţii.
Adresându-se unui grup de ofiţeri în Teheran, liderul suprem iranian a mai cerut o "pregătire militară şi spirituală depline" a forţelor armate iraniene în faţa ameninţărilor.
Preşedintele parlamentului iranian, Ali Larijani, s-a alăturat criticilor la adresa strategiei nucleare americane, subliniind că este contrară Tratatului de Nonproliferare Nucleară- NPT.
"SUA a anuţat că că nu va folosit arme nucleare cu excepţia unor circumstanţe extreme. Şi a mai promis de asemenea să nu folosească bombe atomice contra membrilor NPT, cu excepţia Iranului şi Coreii de Nord. Iar ei numesc asta noua strategie nucleară. Doar priviţi câte prevederi contradictorii sunt în această politică, "arăta acesta.
În acest context, ministeurul iranian de Externe a anunţat că va face o plângere la ONU contra ameninţărilor americane, deoarece "asemenea declaraţii dovedesc că statele care au arme nucleare reprezintă cea mai mare ameninţare la securitatea globală" .
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close