Antena 3 CNN Externe Iranul acuză AIEA că efectuează misiuni de spionaj

Iranul acuză AIEA că efectuează misiuni de spionaj

Iranul acuză AIEA că efectuează misiuni de spionaj
07 Iun 2012   •   14:31

Iran a acuzat Agenţia Internaţională de Energie Atomică (AIEA) că desfăşoară activităţi secrete de spionaj pe teritoriul său, informează media austriacă.

Aceste acuzaţii grave vin din partea ambasadorului iranian la Viena, Ali Asghar Soltanieh, care a fost prezent la conferinţa ţărilor membre AIEA, ce are loc zilele acestea în capitala Austriei. Soltanieh a declarat presei că Agenţia foloseşte metode specifice serviciilor de informaţii pentru a obţine date clasificate ale unor facilităţi iraniene.

"Din păcate, AIEA, care ar trebui să joace rolul unei organizaţii tehnice pe plan mondial, desfăşoară misiuni secrete şi caracteristice unor agenţii de spionaj" a mai adăugat ambasadorul.

Soltanieh a criticat cancelariile europene dar şi speculaţiile din presa occidentală conform cărora Iranul ar avea intenţia de producerea de arsenal nuclear. Domnia sa a reafirmat scopul paşnic al programului nuclear al ţării sale.

Ziua de mâine are în agendă o întâlnire bilaterală, între reprezentanţi AIEA şi oficiali iranieni, care va pune la punct următoarea inspecţie internaţională a programului desfăşurat de Teheran.

×
Subiecte în articol: AIEA programul nuclear iranian
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close