Antena 3 CNN Externe Iranul şi Coreea de Nord îşi unesc forţele. Iranienii îi ajută pe nord-coreeni să-şi construiască racheta

Iranul şi Coreea de Nord îşi unesc forţele. Iranienii îi ajută pe nord-coreeni să-şi construiască racheta

Iranul şi Coreea de Nord îşi unesc forţele. Iranienii îi ajută pe nord-coreeni să-şi construiască racheta
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
10 Dec 2012   •   11:34
Mai mulţi experţi iranieni îi ajută pe nord-coreeni să înlocuiască partea defectă a rachetei lor, astfel încât racheta să poată fi lansată cât mai curând, relatează AFP.

Oficialii din Phenianul au anunţat, duminică, amânarea lansării rachetei sale, programată inţial între 10 şi 22 decembrie, din cauza unor probleme tehnice.

"A fost observat un al treilea etaj nou la racheta din trei trepte, Unha-3, care a fost transportat, duminică după-amiaza, de la o uzină (...) către staţia de lansare", au scris jurnaliştii cotidianului Chosun Ilbo, care au citat o sursă guvernamentală sud-coreeană.

Cotidianul Chosun Ilbo a mai precizat că un grup de experţi iranieni se află în prezent la faţa locului pentru a ajuta la pregătirile de lansare.

"Un automobil (...) a fost observat făcând curse între zona de locuinţe şi staţia de lansare. Acesta ar transporta experţi iranieni", afirmă cotidianul.

"Se pare că legătura dintre Coreea de Nord şi Iran, în ceea ce priveşte rachetele, care a început în anii `80, este mult mai strânsă decât s-a presupus până în prezent ", a adăugat aceeaşi sursă.

Experţii iranieni ar fi ajuns în Coreea de Nord la invitaţia Phenianului.

Teheranul şi Phenianul sunt suspectate de dezvoltarea unui program nuclear în scopuri militare.

×
Subiecte în articol: program nuclear Coreea de Nord
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close