Antena 3 CNN Externe Islamiştii somalezi susţin că l-au executat pe prizonierul francez Denis Allex

Islamiştii somalezi susţin că l-au executat pe prizonierul francez Denis Allex

Islamiştii somalezi susţin că l-au executat pe prizonierul francez Denis Allex
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    17 Ian 2013   •   11:32

Grupul islamist somalez Al Shabaab a anunţat joi că l-a executat pe ofiţerul de informaţii francez Denis Allex, ţinut ostatic din iulie 2009, informează Reuters.

Anunţul a fost făcut prin intermediul contului de Twitter al grupului, unde a fost postat următorul mesaj: „Miercuri, 16 ianuarie 2013, ora 16:30 GMT. Denis Allex este executat”.

Grupul anunţase încă de miercuri că decizia de a-l ucide pe Allex a fost unanimă, după ce toate negocierile din ultimii ani pentru eliberarea sa au eşuat.

„Fie ca musulmanii să se bucure de această execuţie, iar francezii să plângă”, a spus Sheikh Abdiasis Abu Musab, purtătorul de cuvânt al Al Shabaab, într-o convorbire telefonică cu cei de la Reuters.

Potrivit AFP, islamiştii au declarat că vor prezenta dovezi audio şi video ale execuţiei în zilele următoare.

Autorităţile franceze au susţinut că există indicii care arată cp Denis Allex ar fi fost ucis în timpul unei operaţiuni de salvare care s-a desfăşurat sâmbătă, iar acum îi acuză pe militanţii somalezi de manipulare a presei.

Al Shabaab comunicase după eşecul operaţiunii franceze că Allex nu se afla la locul confruntării cu trupele franceze şi a ameninţat că acţiunea va avea „consecinţe dure”.

Operaţiunea din Somalia a avut loc la puţin timp după ce Franţa a anunţat că va interveni militar în Mali, pentru a opri rebelii islamişti care controlează nordul ţării.


×
Subiecte în articol: Somalia executie ostatic
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close