Antena 3 CNN Externe Israel anulează un raid militar, după o postare pe Facebook

Israel anulează un raid militar, după o postare pe Facebook

Israel anulează un raid militar, după o postare pe Facebook
Sursa foto: armata israeliana
05 Mar 2010   •   11:28

Armata israeliană a fost nevoită să ia măsuri contra unuia din soldaţii săi, după ce acesta a postat detalii despre un viitor raid în Cisiordania pe pagina sa de Facebook. Drept urmare, misiunea a fost abandonatăm a anunţat armata israeliană.

Soldatul de la o unitate de artilerie şi-a actualizat pagina de pe siteul de socializare, unde a scris că "miercuri curăţăm Qatanna, iar joi, cu voia lui Dumnezeu, mergem acasă" .

Alţi soldaţi din unitate, care au văzut postarea, şi-au alertat superiororii, iar raidul asupra Qatanna, sat lângă oraşul palestinian Ramallah, a fost anulat, se arăta într-un comunicat al armatei.
"Comandantul diviziei a decis să anuleze operaţiunea de teamă că informaţia a ajuns la grupuri ostile şi ar fi putut dăuna forţelor armate israeliene," se comunica.
Pagina soldatului conţinea detalii despre unitate sa şi locul şi momentul raidului. Soldaţilor le este interzis să posteze informaţii delicate pe internet.
Soldatul a fost "condamnat la 10 zile închisoare?, certificatul său de luptă a fost anulat şi a fost înlăturat din batalionul său.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close