Antena 3 CNN Externe Israel cere Occidentului să adopte o poziţie dură contra Iranului

Israel cere Occidentului să adopte o poziţie dură contra Iranului

Israel cere Occidentului să adopte o poziţie dură contra Iranului
Sursa foto: netanyahu
28 Sep 2009   •   16:25

Premierul israelian a demarat o rudă intensivă de discuţii telefonice pentru a cere guvernelor occidentale să adopte o poziţie fermă contra Iranului , ca răspuns la ultimele sale dezvăluiri despre programul nuclear secret.
Benjamin Netanyahu i-a telefonat lui Nancy Pelosi, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA şi altor senatori şi congresmeni pentru a adopta sancţiuni mai dure.

"Trebuie întreprinse acţiuni în toate domeniile pentru a creşte presiunea asupra Iranului şi să impunem sancţiuni dure," declara acesta, conform Haaretz. Relatările arată că Israel, care a luat în considerare şi desfăşurarea de lovituri aeriene contra Iranului, susţine acum calea diplomatică pentru a împiedica Teheranul să dezvolte rachete nucleare.
Netanyahu a fost susţinut de un baraj diplomatic al altor oficiali israelieni. Avigdor Lieberman, ministrul de externe, a cerut comunităţii internaţionale să răstoarne "regimul nebun de la Teheran". Generalul Gabi Ashkenazi, şeful statului major, aprecia în plus că încă este timp pentru ca sancţiunile să aibă efect.

El a declarat că Mahmoud Ahmadinejad, preşedintele Iranului, ?trebuie să ştie că îşi poate încheia zilele ca Saddam Hussein sau Gaddafi" ? sugerând că are opţiunea de a renunţa la arme nucleare precum colonelul Muammar Gaddafi din Libia sau să fie răsturnat precum Saddam Hussein .

Pe de altă parte, statele arabe s-au abţinut de la comentarii în weekend. Arabia Saudită nu a confirmat sau negat relatările că ar fi abrobat atacuri aeriene israeliene, care cel mai probabil se vor face prin spaţiul aerian saudit.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close