Antena 3 Externe Israel cere Occidentului să adopte o poziţie dură contra Iranului

Israel cere Occidentului să adopte o poziţie dură contra Iranului

28 Sep 2009   •   16:25
Israel cere Occidentului să adopte o poziţie dură contra Iranului
Sursa foto: netanyahu

Premierul israelian a demarat o rudă intensivă de discuţii telefonice pentru a cere guvernelor occidentale să adopte o poziţie fermă contra Iranului , ca răspuns la ultimele sale dezvăluiri despre programul nuclear secret.
Benjamin Netanyahu i-a telefonat lui Nancy Pelosi, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA şi altor senatori şi congresmeni pentru a adopta sancţiuni mai dure.

"Trebuie întreprinse acţiuni în toate domeniile pentru a creşte presiunea asupra Iranului şi să impunem sancţiuni dure," declara acesta, conform Haaretz. Relatările arată că Israel, care a luat în considerare şi desfăşurarea de lovituri aeriene contra Iranului, susţine acum calea diplomatică pentru a împiedica Teheranul să dezvolte rachete nucleare.
Netanyahu a fost susţinut de un baraj diplomatic al altor oficiali israelieni. Avigdor Lieberman, ministrul de externe, a cerut comunităţii internaţionale să răstoarne "regimul nebun de la Teheran". Generalul Gabi Ashkenazi, şeful statului major, aprecia în plus că încă este timp pentru ca sancţiunile să aibă efect.

El a declarat că Mahmoud Ahmadinejad, preşedintele Iranului, ?trebuie să ştie că îşi poate încheia zilele ca Saddam Hussein sau Gaddafi" ? sugerând că are opţiunea de a renunţa la arme nucleare precum colonelul Muammar Gaddafi din Libia sau să fie răsturnat precum Saddam Hussein .

Pe de altă parte, statele arabe s-au abţinut de la comentarii în weekend. Arabia Saudită nu a confirmat sau negat relatările că ar fi abrobat atacuri aeriene israeliene, care cel mai probabil se vor face prin spaţiul aerian saudit.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close