Antena 3 CNN Externe Israel cere SUA sancţionarea Iranului după ?modelul cubanez?

Israel cere SUA sancţionarea Iranului după ?modelul cubanez?

Israel cere SUA sancţionarea Iranului după ?modelul cubanez?
Sursa foto: iran sua
03 Mar 2010   •   19:43

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, declara că Statele Unite ar trebui să facă paşi unilaterali contra Iranului, precum embargoul contra Cubei, cu scopul de a pune capăt programului nuclear al republicii islamice.
Calificând Iranul ca "principala ameninţare la pacea mondială," Lieberman declara în cadrul unor discuţii cu omologul său din Noua Zeeleandă, Murray McCully, că "el crede că de acum Israel trebuie să schimbe politicile sale privind Iranului şi ar trebui să ceară Statelor Unite să adopte modelul sancţiunilor cubaneze, ce şi-a dovedit deja eficienţa şi este destul de puternic pentru a strangula şi răstruna regimul iranian ,"se arată într-un comunicat al biroului lui Lieberman.
Diplomatul israelian arăta că "deşi consensul şi un acord complet este important, în cele din urmă, lucrul important este oprirea programului nuclear iranian, iar în cadrul modelului cubanez, Statele Unite o pot face singure."
Lieberman şi-a mai exprimat preocuparea pentru dezvoltările pe scena internaţională, despre care spune că arată o lipsă de înţelegere a cum şi când să se facă paşi decisivi.
Guvernul american are introdus un embargo contra Cubei de la începutul anilor 1960, de altfel aspru criticat pentru că a împiedicat populaţia cubaneză să aibă acces la livrări adecvate de alimente, apă sau medicamente.
Anterior, premierul israelian Benjamin Netanyahu avertiza în cadrul unor audieri parlamentare că acum comunitatea internaţională se mişcă prea încet contra programului nuclear iranian.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close