Antena 3 CNN Externe Israel discută pentru a cumpăra al şaselea său submarin din Germania

Israel discută pentru a cumpăra al şaselea său submarin din Germania

Israel discută pentru a cumpăra al şaselea său submarin din Germania
Sursa foto: submarin delfin
15 Ian 2010   •   17:00

Israel cochetează cu ideea de a cumpăra un al şaselea submarin din Germania, ca parte a efortului său de a-şi consolida armata în faţa ameninţării nucleare iraniene, au anunţat oficiali.
Statul evreu are trei submarine diesel clasa Delfin, alte două fiind deja comandate la şantierul Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW) şi urmând a fi primite până în 2012. Aceste nave se crede că au fost desfăşurate cu rachete nucleare de croazieră.
Ministrul israeliean al Apărării, Ehud Barak, care va face o vizită la Berlin cu premierul Benjamin Netanyahu, va cere guvernului Merkel să adopte vânzarea unui nou submarin.
?Delfinii? costă circa 700 milioane de dolari, dar cei din flota israeliană au fost primiţi cu un discount din partea Germaniei.


"Suntem în dialog pentru un al şaselea submarin, dar nu a fost luată nicio decizie. Trebuie observate dure chestiuni bugetare," arăta un oficial israelian.

Israelienii au lăsat să înţeleagă anterior că nu exclud posibilitatea unei lovituri militare contra Iranului, dacă diplomaţia nu are succes în oprirea programului nuclear al acestui stat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close