Antena 3 CNN Externe Israel: Iran ar putea deţine arma nucleară în 2011

Israel: Iran ar putea deţine arma nucleară în 2011

Israel: Iran ar putea deţine arma nucleară în 2011
Sursa foto: ehud barak
29 Dec 2009   •   02:40

Ministrul israelian al Apărării Ehud Barak a declarat că noua fabrică de îmbogăţire a uraniului din Iran este "imună" la bombardamentul convenţional.
"Noua locaţie de lângâ Qom este menită pentru îmbogăţirea uraniului. Ce a fost dezvăluit de iranieni a fost construit de-a lungul mai multor ani şi este localizat în bunchere ce nu pot fi distruse printr-un atac convenţional," declara Barak în faţa comisiei parlamentare pentru afaceri externe şi apărare.
Iran a informat ONU în septembrie că ridică o a doua fabrică de îmbogăţire a uraniului lângă oraşul sfânt Qom, după ce Washington a acuzat acest stat că eludează responsabilităţile ce decurg din Tratattul de Nonproliferare.
Confirmare construcţiei a adus criticile Occidentului şi al ONU.
Uraniul îmbogăţit poate produce combustibilul pentru centrale nucleare, dar şi nucleul unei bombe atomice.
Occidentul, alături de Israel, suspectează Teheran că încearcă să producă arme nucleare.
Barak declara acum că se teme că Iran ar putea dezvolta o bombă atomică până în 2011. El aprecia că deja din 2010, Teheran va dispune de tehnologia necesară şi în termen de un an ar putea dezvolta o asemenea armă.
Recent, şeful agenţiei militare de informaţii israeliene, generalul Amos Yadlin, declara că ?ceasul tehnologiei ? din Iran ?este aproape de a se opri din ticăit ? în privinţa capacităţii de a construi arma nucleară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close