Antena 3 CNN Externe Israel "nu doreşte să vadă sânge" în Iran

Israel "nu doreşte să vadă sânge" în Iran

Israel "nu doreşte să vadă sânge" în Iran
Sursa foto: shimon peres
16 Oct 2009   •   08:01

Preşedintele israelian Shimon Peres s-a alăturat poziţiei liderului american Barack Obama în scopul de a răsturna ambiţiile nucleare ale Iranului prin "sancţiuni şi diplomaţie" în locul forţei.
Laureatul Nobel, care a fost premier de trei ori, a mai redus intensitatea tonului beligerant al Israelului faţă de Teheran. Într-un interviu pentru Daily Telegraph, Peres a minimalizat şansele unei posibile lovituri militare unilaterale israeliene contra locaţiilor nucleare iraniene şi a subliniat că Israel "nu doreşte să vadă sânge".

"Iran este o problemă pentru lume. Nu cred că Israel trebuie să o monopolizeze. Nu cred că trebuie să ne grăbim şi să pretindem a fi lideri în această chestiune. Lumea trebuie să îl lase pe preşedintele Obama să găsească o soluţie prin sancţiuni şi diplomaţie."

Deşi funcţia de preşedinte este mai mult una ?decorativă?, Peres rămâne un actor cu greutate pe scena politică, iar America negociază cu acesta la fel de mult ca şi cu premierul Benjamin Netanyahu.
Preşedintele israelian arăta că nu poate crede niciun cuvânt din ce spune Teheranul.
Referindu-se la conflictul cu lumea arabă, Peres acuza că aceasta şi conducerea palestiniană obstrucţionează eforturile lui Obama de a negocia pacea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close