Antena 3 CNN Externe Israel: Premierul Netanyahu vorbeşte despre o ?pace călduroasă? cu arabii

Israel: Premierul Netanyahu vorbeşte despre o ?pace călduroasă? cu arabii

Israel: Premierul Netanyahu vorbeşte despre o ?pace călduroasă? cu arabii
Sursa foto: benjamin netanyahu
24 Iul 2009   •   10:32

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a făcut apel la o "pace călduroasă cu vecinii arabi în cadrul unui discurs la ambasada Egiptului.

"Cred că putem avea o pace călduroasă. Sper ca în lunile şi anii ce urmează să ajungem la pace cu palestinienii şi să extindem aceasta într.o pace regională mai largă. Cred că o pace totală este posibilă", declara oficialul israelian.
Netanyahu a făcut declaraţiile la reşedinţa ambasadorului egiptean Yasser Rida de lângă Tel Aviv, cu o ocazia zilei naţionale a Egiptului. Preşedintele Israelului, Shimon Peres a fost de asemenea prezent la ceremonie.
Netanyahu mai declara că apreciază ?eforturile statelor arabe de a avansa cu iniţiativa de pace?. Iniţiativa, susţinută de cei 22 de membri ai Ligii Arabe, oferă Israelului normalizarea deplină a relaţiilor în schimbul retragerii din teritoriile ocupate în urma războiului din 1967, a unui stat palestinian şi o soluţie echitabilă pentru problema refugiaţilor palestinieni.
Egiptul a fost primul stat arab care a semnat un trata de pace cu Israel în 1979. Iordania a urmat în 1994.
Relaţiile dintre Israel şi partenerii săi au fost tensionate în ultima perioadă, iar mai mulţi oficiali israelieni au călătorit în Egipt în ultimele săptămâni pentru discuţii cu preşedintele Hosni Mubarak.
Mai multe nave israelliene au traversat recent Canalul Suez pentru a lua parte la manevre în Marea Roşie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri de pace Benjamin Netanyahu
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close