Antena 3 CNN Externe Israelul este în prag de un nou lockdown. Peste 6000 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi: Cel mai mare număr de infectări din februarie încoace

Israelul este în prag de un nou lockdown. Peste 6000 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi: Cel mai mare număr de infectări din februarie încoace

Peste 6.000 de persoane din Israel au fost testate pozitiv pentru coronavirus luni, cifră zilnică care nu a mai fost atinsă de la începutul lunii februarie.

Israelul este în prag de un nou lockdown. Peste 6000 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi: Cel mai mare număr de infectări din februarie încoace
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    10 Aug 2021   •   22:01

În plus, numărul cazurilor grave s-a apropiat de 400.

Din 130.669 de teste efectuate luni, 6.275 au ieșit pozitive, iar rata de pozitivitate indică 4,84% - cea mai mare rată din Israel de la începutul lunii martie.

Începând de marți dimineață, 648 de persoane cu COVID sunt spitalizate, 394 în stare gravă, iar 64 sunt conectate la ventilatoare.

Specialistul guvernamental în criza pandemică, Salman Zarka, cel care se află în fruntea eforturilor naționale îde combatere a efectelor produse de virus, a declarat marți dimineață că noile cifre sunt alarmante.

„Suntem într-un moment critic pentru noi toți”, a spus el pentru radioul Kan. „Pentru sănătatea noastră, pentru viața noastră și pentru economie.”

Zarka a cerut populației să primească vaccinul COVID și pentru cei peste 60 de ani să primească a treia doză de rapel, spunând că este cel mai bun mod de a evita o nouă carantină națională.

„Vreau să redau un pic de optimism pentru noi toți și fac apel la public să se vaccineze, să poarte măști și să respecte regulile Green Pass (certificatului sanitar)”, a spus Zarka.

La 1 august, Israelul a lansat campania de administrare pentru a doua doză de rapel a vaccinului, care vizează toți israelienii cu vârsta peste 60 de ani care au făcut a doua doză acum mai mult de cinci luni. 

Până acum 577.899 israelieni primiseră al doilea rapel.

Prof. Galia Rahav, șeful Unității și Laboratorului de Boli Infecțioase al Centrului Medical Sheba și consilier al grupului de vaccinuri al guvernului, a declarat marți dimineață pentru publicația Ynet că cei care au primit a treia doză prezintă deja niveluri ridicate de anticorpi.

„Cred foarte mult în a treia doză de vaccin”, a spus ea. 

„Cu siguranță vedem rezultate foarte încurajatoare, în care oamenii dezvoltă mulți anticorpi după a treia doză”, a continuat aceasta.

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close