Israelul şi SUA s-ar afla în spatele raidurilor din portul sirian Latakia

de G.S.    |    14 Iul 2013   •   11:45
Israelul şi SUA s-ar afla în spatele raidurilor din portul sirian Latakia Foto: Agerpres/AP
Israelul, în cooperare cu Statele Unite, se află la originea raidurilor care au vizat pe 5 iulie rachete depozitate în portul sirian Latakia, atacurile fiind lansate de pe un submarin militar israelian, relatează Sunday Times şi Jerusalem Post, conform Mediafax.
Potrivit Sunday Times, atacul a fost lansat de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin. Surse americane citate de CNN anunţau sâmbătă că raidurile au fost efectuate de aviaţia militară israeliană.
Conform publicaţiei britanice, atacul a vizat o zonă militară din portul sirian Latakia unde erau depozitate rachete de fabricaţie rusească Iahont P-800.
Atacul israelian a fost coordonat în detaliu cu Statele Unite, vizând 50 de rachete antinavă Iahont P-800, pe care Israelul le considera o ameninţare la adresa forţelor sale navale, scrie Jerusalem Post.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi conflicte între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Conflictul, care s-a extins sporadic în Libanul vecin, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproximativ 95.000 de morţi.
 

x close