Antena 3 CNN Externe Isteria coletelor cu bombe continuă în SUA. Ce spun anchetatorii şi experţii criminalişti

Isteria coletelor cu bombe continuă în SUA. Ce spun anchetatorii şi experţii criminalişti

Isteria coletelor cu bombe continuă în SUA. Ce spun anchetatorii şi experţii criminalişti
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
26 Oct 2018   •   12:46

Isteria coletelor cu bombe continuă în Statele Unite. Pentru prima dată de la începutul crizei, un post de radio conservator, pro-Trump ar fi primit un astfel de colet. La 30 de minute după evacuarea sediului, poliţia a stabilit însă că nu a fost vorba de un nou dispozitiv exploziv. Anterior, au fost descoperite alte plicuri cu bombe adresate fostului vicepreşedinte Joe Biden şi actorului Robert de Niro.

Toţi angajaţii postului de radio conservator WMAL din Washington D.C. au fost evacuaţi, după ce coletul suspect a ajuns la sediul instituţiei. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au anunţat, după 30 de minute, că nu a fost găsit nici un dispozitiv exploziv în pachet. Cu câteva ore înainte, restaurantul actorului Robert de Niro a fost şi el evacuat. În acest caz, geniştii au confirmat existenţa unui colet exploziv.

Ultimele informaţii oferite de anchetatori par să indice că majoritatea pachetelor au trecut prin oficii poştale din Florida, iar experţii criminalişti sunt convinşi că vinovaţii vor fi găsiţi.

Anchetatorii cred că bombele sunt făcute după planuri găsite în mediul online. Întrucât ţintele acestor pachete au fost critici ai preşedintelui Trump, liderul de la Casa Albă a fost acuzat că ar fi responsabil de aceste acte prin discursul său agresiv.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close