Antena 3 CNN Externe ISTERIE totală la Roma. O femeie de culoare a fost BĂTUTĂ fiind suspectată de Ebola

ISTERIE totală la Roma. O femeie de culoare a fost BĂTUTĂ fiind suspectată de Ebola

ISTERIE totală la Roma. O femeie de culoare a fost BĂTUTĂ fiind suspectată de Ebola
23 Oct 2014   •   11:28

O femeie de culoare din Guineea a fost atacată într-un autobuz din Roma de către ceilalţi pasageri furioşi, care îi spuneau că este bolnavă de Ebola şi trebuie să coboare imediat din mijlocul de transport.

Ea a fost transportată la spital din cauza rănilor provocate în urma agresiunilor celorlalţi oameni, relatează presa italiană.

Fataomata Sompare, de 26 de ani, se pregătea să coboare din autobuz, când o adolescentă şi prietenii au abordat-o vulgar, acuzând-o pe aceasta că este bolnavă de Ebola. În scurt timp, tânăra femeie de culoare a fost luată la pumni şi picioare.

"Îmi spuneau că am Ebola şi că trebuie să cobor din autobuz", spune victima, care locuieşte de patru ani în capitala Italiei.

Călătorii care aşteptau în staţia Grotte Celoni, din estul oraşului, au reuşit să o scape de furia celor aflaţi în autobuz. Poliţia a intervenit rapid, iar victima a fost transportată la spital, suferind contuzii multiple în urma bătăii zdravene încasate, transmite Il Messaggero.

Avocatul femeii agresate a depus o plângere penală.
"Ea este victima rasismului, care acum atinge cote fulminante în oraş. Incidentul este ruşinos pentru comunitatea noastră, iar motivul pentru care a fost atacată este faptul că este neagră", spune Alessandro Corbelli pentru sursa citată.

×
Subiecte în articol: Ebola autobuz
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close