Antena 3 CNN Externe Italienii cer Bisericii să lase preoţii să se însoare

Italienii cer Bisericii să lase preoţii să se însoare

Italienii cer Bisericii să lase preoţii să se însoare
Sursa foto: papa benedict
18 Mai 2010   •   20:45


Majoritatea italienilor crede că preoţii ar trebui să se poate căsători şi mai puţin jumătate din ei mai au încredere în Papa Benedict XVI, potrivit unui sondaj de opinie.
Sondajul, efectuat de Demos şi publicat de La Repubblica a venit pe fondul cererii episcopilor catolici din Austria ca Vaticanul să deschidă pentru dezbatere chestiunea celibatului preoţilor.
Duminică, circa 200.000 de italieni au umplut Piaţa San Pitetro pentru a-şi declara sprijinul pentru Papa Benedict pe marginea scandalului de abuz sexual.
La demonstraţie, organiztaă de epicopii italieni şi organizaţiile catolice, Papa Benedict declar că este mişcat de ?frumoasa şi spontana demonstraţie de credinţă şi solidaritate. Adevăratul duşman cu care trebuie luptat este păcatul, răul spiritual care din păcate infectează uneori şi membrii bisericii?.
Totuşi,sondajul de opinie de luni arată că încrederea italienilor în Papa a scăzut de la 53.7 procente în 2007 la 46.6 % acum, faţă de 77.2 procente pentru Ioan Paul II, în 2003.
Încrederea în Biserica Catolică a ajuns de la 59.2 procente acum zece ani la 47.2 la sută. Întrebaţi dacă preoţii ar trebui să se însoare, doar 22 la sută dintre respondenţi au zis nu. 42.5 procente au fost ?foarte mult? în favoarea căsătorii, iar 23.4 ?mai degrabă susţinători?.

Sociologul italian Ilvo Diamanti crede că actuala cădere a sprijinului Bisericii şi a papalităţi vine din rîspunsul său divizat,confuz la criza abuzului sexual.
Sondajul vine după ce în weekend episopii austrieci au cerut Vaticanului să discute chestiunea celibatului şi dacă ar trebui ca preoţii să se căsătoarescă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica Papa Benedict
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close