Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la spital, cu acceptul său

Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la spital, cu acceptul său

Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la spital, cu acceptul său
Sursa foto: Foto: rferl.org
de M.Z.    |    09 Mai 2012   •   10:36

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a fost transferată, miercuri dimineaţă, la Spitalul Central al Căilor Ferate din Harkov, unde fosta opozantă, care suferă de hernie de disc, va primi îngrijiri medicale.

De data aceasta, Timoşenko a fost transferată la unitatea medicală cu acceptul său, potrivit AFP.

Un convoi format dintr-o ambulanţă şi maşini ale poliţiei ucrainene a intrat miercuri în curtea spitalului unde fostul premier va fi tratat de hernie de disc de către un medic german, de la clinica Charite, care a venit special la Harkov în acest scop.

După circa 20 de minute, un convoi asemănător a fost văzut părăsind zidurile închisorii din acest oraş din estul Ucrainei unde opozanta este încarcerată.

Medicul german Lutz Harms, venit în Ucraina pentru a-i acorda îngrijiri medicale, "o va ajuta pe mama să înceteze greva foamei începând de miercuri", a declarat Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean.

Pe 20 aprilie, Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei, în semn de protest faţă de violenţele a căror victimă se declară din partea angajaţilor penitenciarului.

Cazul lui Timoşenko a dus la anularea summitului central-european de la Ialta şi la boicotarea Campionatului Mondial Euro 2012 din Ucraina de către ţările europene.

Fostul demnitar ucrainean a fost transferta la spital de la penitenciarul Kaceanovka (regiunea Harkov), unde ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare, pentru abuz de putere în aşa-numita afacere a gazelor ruseşti.

Figură centrală a revoluţiei portocalii din 2004 în Ucraina, Iulia Timoşenko este încarcerată din august 2011. În octombrie 2011, ea a fost condamnată la şapte ani de detenţie, într-un proces pe care l-a denunţat ca o răzbunare personală din partea preşedintelui Viktor Ianukovici, ales preşedinte în 2010.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close