Antena 3 CNN Externe Jaf de 200.000 de euro din oficii poştale, dat de o bandă de pensonari din Italia

Jaf de 200.000 de euro din oficii poştale, dat de o bandă de pensonari din Italia

Un grup de pensionari a pus la cale o schemă de jaf de la oficiile poștale din care au reuşit să sustragă aproximativ 200.000 de euro. Greșeala care i-a dat de gol.

Jaf de 200.000 de euro din oficii poştale, dat de o bandă de pensonari din Italia
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   21:15

Supranumită "Banda bunicilor", gruparea infracțională formată din mai mulţi pensionari din Italia, cu vârste cuprinse între 50 şi 75 de ani, a dat dovadă de o creativitate ieșită din comun atunci când operau jafuri la oficiile poștale. 

Potrivit anchetatorilor, pensionarii aveau cu experiență vastă şi îndeplineau roluri foarte bine stabilite. Mai exact, unii dintre ei se ocupau de falsificarea cheilor pentru a accesa uşor oficiile poștale vizate, în timp ce alții efectuau găuri în pereți pentru a permite complicilor să intre şi să iasă mai uşor cu prada. 

Liderii grupării erau doi indivizi de 70 şi 75 de ani numiți în interior "observatorul", iar celălalt "omul de acţiune", care printr-o precizie demnă de invidiat reușea să treacă cu brio de toate protocoalele de securitate.

Aşa au scăpat basma curată o perioadă îndelungată, până când poliţia a reușit să pună la care un plan de atac. Şi au reuşit. Pensionarii au fost prinşi în flagrant chiar în timp ce se pregăteau să atace o altă sucursală a oficiului poștal.

Investigațiile ulterioare au evidențiat faptul că "Banda bătrânilor", avea la activ mai multe infracțiuni, inclusiv un jaf armat petrecut într-un oficiu poștal cu aproximativ un an în urmă, soldat cu sustragerea a aproximativ 195.000 de euro.

Astfel, cu ajutorul unor investigații extinse coordonate de Procuratura Capitolină, trei membri ai grupării au fost arestați. Mai mult poliţia a instituit şi măsuri preventive împotriva altor trei suspecți, conform informațiilor furnizate de Il Messaggero, citat de RomâniaTV. 

 

 

×
Subiecte în articol: oficiu poştal pensionari jafuri metoda jaf
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close