Antena 3 CNN Externe "Jihadi John" a fost IDENTIFICAT! CĂLĂUL Statului Islamic este Mohammed Emwazi şi locuia în vestul Londrei (VIDEO)

"Jihadi John" a fost IDENTIFICAT! CĂLĂUL Statului Islamic este Mohammed Emwazi şi locuia în vestul Londrei (VIDEO)

"Jihadi John" a fost IDENTIFICAT! CĂLĂUL Statului Islamic este Mohammed Emwazi şi locuia în vestul Londrei (VIDEO)
26 Feb 2015   •   13:55

Militantul britanic din Statul Islamic, care apare în mai multe videoclipuri decapitând ostatici occidentali, cunoscut de serviciile de informaţii sub pseudonimul de "Jihadi John", a fost acum IDENTIFICAT.

Numele lui real este Mohammed Emwazi, un tânăr născut în urmă cu 27 de ani în Kuweit, cu cetăţenie britanică şi care se afla sub supravegherea serviciilor speciale de securitate.
Se crede despre el că locuia în vestul Londrei.
Potrivit anchetatorilor, identitatea lui nu a fost dată publicităţii până acum deoarece se risca periclitarea invsetigaţiei.

Emwazi este bănuit că l-ar fi executat pe jurnalistul american, James Foley, faptă publicată pe internet în luna august, printr-un material video şocant.

Tot el este autorul decapitărilor mai multor ostatici deţinuţi de SI, printre care se aflau un  alt jurnalist american, Steven Sotloff, un muncitor caritabil britanic, David Haines, un şofer de taxi, tot britanic, Alan Henning, şi un angajat american, al unei companii umanitare, Abdul-Rahman Kassig.


Emwazi este bănuit că ar fi avut conexiuni cu o celulă teroristă din Marea Britanie, care ar fi finanţat încă din 2006 grupul extremist din Somalia, Al Shabab, care recent a ameninţat că va desfăşura atacuri teroriste chiar în inima Londrei, pe Strada Oxford.

Mohammed Emwazi este licenţiat în IT şi a locuit o bună perioadă de timp în Queen’s Park, din vestul capitalei Regatului Unit.
În 2012 el a plecat în Siria şi mai târziu s-a alăturat jihadiştilor din Statul Islamic.

Unul dintre prietenii lui a declarat pentru Washington Post că nu are nici cea mai mică îndoială: "Mohammed este Jihadi John!"

"Era ca un frate pentru mine, sunt sigur că el este. Mi-am dat seama de asta încă de când am văzut pe internet filmele acelea groaznice. Era o asemănare prea mare, sunt ferm convins că el este", a spus acesta.
 

×
Subiecte în articol: marea britanie, londra
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close