Antena 3 CNN Externe Joe Biden anunță ce urmează după ce sancțiunile impuse Rusiei nu au funcționat

Joe Biden anunță ce urmează după ce sancțiunile impuse Rusiei nu au funcționat

Președintele american Joe Biden a declarat joi seară, după Summitul G7, că știa că sancțiunile nu îl vor face pe Vladimir Putin să oprescă invazia în Ucraina. Liderul american a adăugat că scopul acestora este altul.

Joe Biden anunță ce urmează după ce sancțiunile impuse Rusiei nu au funcționat
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Mar 2022   •   20:15

Întrebat ce va face în continuare, în condițiile în care până acum metoda descurajării lui Vladimir Putin nu a funcționat, Joe Biden a răspuns:

"Eu nu am spus că sancțiunile îl vor descuraja. Sancțiunile niciodată nu descurajează. Principalul scop al sancțiunilor este să crești, să sporești presiunea și de aceea am cerut această întâlnire NATO pentru a mă asigura că după o lună vom continua, vom susține ceea ce facem, și că până la finalul anului aceste sancțiuni vor fi implementate. Asta îl va opri.

Cel mai important lucru este să rămânem uniți ca lumea să continue să se concentreze asupra faptului că acest individ este o brută și că viețile unor oameni nevinovați au fost distruse."

Întrebat dacă are informații că Vladimir Putin ar fi pregătit să folosească arme chimice, Biden a răspuns:

"Nu vreau să răspund la această întrebare, vom răspunde dacă le folosește, iar natura răspunsului va fi după cum vor fi folosite".

Președintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite acordă un ajutor de 2 miliarde de dolari Ucrainei, un ajutor militar direct care îi va ajuta pe ucraineni să reziste în fața invadatorilor ruși.

 

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close