Antena 3 CNN Externe Joe Biden, îngrijorat că Vladimir Putin nu are o ”cale de ieșire” din războiul din Ucraina

Joe Biden, îngrijorat că Vladimir Putin nu are o ”cale de ieșire” din războiul din Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat luni că este îngrijorat de faptul că președintele rus Vladimir Putin nu are o cale de ieșire din războiul din Ucraina, iar președintele a spus că încearcă să-și dea seama ce să facă în acest sens.

Joe Biden, îngrijorat că Vladimir Putin nu are o ”cale de ieșire” din războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Mai 2022   •   13:43

Biden, vorbind la o strângere de fonduri politice într-o suburbie a Washingtonului, a spus că Putin a crezut în mod eronat că invazia Ucrainei va destrăma NATO și va destrăma Uniunea Europeană. În schimb, Statele Unite și multe țări europene s-au raliat de partea Ucrainei.

Atacul Rusiei asupra Kievului a fost înfrânt în martie de puternica rezistență ucraineană. Rusia, care numește invazia ”o operațiune militară specială”, a trimis mai multe trupe în Ucraina pentru o ofensivă uriașă, luna trecută, în partea de est a țării, dar câștigurile sale au fost lente.

Liderul de la Casa Albă a spus că Putin este un om foarte calculat și problema care îl îngrijorează acum este că liderul rus ”nu are o cale de ieșire în acest moment. Încerc să-mi dau seama ce să facem în acest sens”, scrie Reuters.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin Război Ucraina
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close