Antena 3 CNN Externe Joe Biden pregăteşte cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

Joe Biden pregăteşte cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

Preşedintele SUA, Joseph Biden, intenţionează să efectueze cea mai semnificativă majorare a taxelor federale din ultimele trei decenii, pentru finanţarea programului economic care urmează să fie aplicat în contextul aprobării planului de asistenţă financiară de 1.900 de miliarde de dolari.

Joe Biden pregăteşte cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    16 Mar 2021   •   00:25

Conform unor surse guvernamentale de la Washington citate de agenţia Bloomberg, majorările vor reflecta promisiunile făcute de Joseph Biden în campania electorală din 2020.

Impozitul corporativ federal ar urma să fie majorat de la 21% la 28%, iar impozitul pe venit va fi majorat în cazul persoanelor care câştigă peste 400.000 de dolari anual.

De asemenea, taxa pe proprietăţi imobiliare ar urma să fie extinsă, iar facilităţile fiscale acordate companiilor cu răspundere limitată vor fi restrânse.

Este analizată şi posibilitatea majorării taxei speciale pe capital, în cazul oamenilor de afaceri care au venituri mai mari de un milion de dolari pe an, potrivit publicaţiei The Hill.

Estimări realizate de analişti ai Institutului independent Centrul pentru Politici Fiscale arată că aceste măsuri vor genera colectarea a circa 2.100 de miliarde de dolari în zece ani, notează Mediafax.

Noile măsuri vor presupune anularea unora dintre facilităţile acordate începând din 2017 de Administraţia Donald Trump marilor companii şi persoanelor bogate.

Joseph Biden a anunţat în campania electorală prezidenţială din 2020 că va anula la un moment dat facilităţile fiscale introduse de Administraţia Donald Trump. Modificările fiscale ar urma să intre în vigoare în 2022.

×
Subiecte în articol: Joe Biden SUA
Parteneri
Alocațiile pentru copii cresc în România! Când vor fi majorate
x close