Antena 3 CNN Externe Joe Biden nu crede că Putin va ataca cu arme nucleare | Interviu transmis în direct la Antena 3 CNN

Joe Biden nu crede că Putin va ataca cu arme nucleare | Interviu transmis în direct la Antena 3 CNN

Joe Biden a spus că nu crede că Vladimir Putin va apăsa până la urmă butonul roşu, chiar dacă săptămâna trecută avertiza că riscul de "Armagedon" nuclear este la cel mai înalt nivel de la criza rachetelor din Cuba încoace.

Joe Biden nu crede că Putin va ataca cu arme nucleare | Interviu transmis în direct la Antena 3 CNN
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   08:46

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, într-un interviu acordat jurnalistului CNN Jack Tapper, interviu difuzat în premieră miercuri dimineaţă de CNN şi Antena 3 CNN.

Într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului CNN Jake Tapper, Joe Biden susţine că liderul de la Kremlin trebuie să înceteze urgent să mai vorbească despre un posibil atac nuclear.

Întrebat cât de realist crede că este planul lui Putin de a ataca cu arme nucleare, Joe Biden spune că nu crede că se va întâmpla.

"Nu cred că o va face, dar cred că este iresponsabil din partea lui să vorbească despre asta. Ideea că liderul uneia dintre cele mai mari puteri nucleare din lume ar putea folosi o armă nucleară tactică în Ucraina ar putea duce la consecințe oribile.

Și nu pentru că cineva ar vrea ca războiul să se transforme în unul mondial, ci pentru că se vrea folosirea de arme nucleare. Sunt greșeli care s-ar putea produce, calcule greșite, cine știe ce s-ar putea întâmpla?", a replicat preşedintele Statelor Unite, Joe Biden.

Urmările unui astfel de atac nu pot fi cunoscute în acest moment, a mai adăugat liderul de la Casa Albă.

"Nu cred că o persoană rațională care spune că folosirea inițială a unei arme nucleare poate omorî mii de oameni nu și-a făcut un pronostic în cazul în care ceva îi scapă de sub control", a mai spus Biden.

În schimb, Joe Biden a refuzat să-i dezvăluie lui Jack Tapper care ar fi răspunsul Statelor Unite în cazul în care Vladimir Putin ar da curs amenințărilor nucleare.

A spus doar că Departamentul american al Apărării a dezvoltat mai multe scenarii în cazul în care ameninţările nucleare se vor concretiza.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close