Antena 3 CNN Externe Joe Biden: "Nu atacăm Rusia. Ajutăm Ucraina să se apere împotriva agresiune ruse”

Joe Biden: "Nu atacăm Rusia. Ajutăm Ucraina să se apere împotriva agresiune ruse”

Președintele american Joe Biden a vorbit la Casa Albă cu privire la un proiect de lege de finanțare suplimentară de 33 de miliarde de dolari, menit să ajute Ucraina, în timp ce războiul brutal al Rusiei intră într-o nouă fază.

Joe Biden: "Nu atacăm Rusia. Ajutăm Ucraina să se apere împotriva agresiune ruse”
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2022   •   18:37

”Am spus că nu vom trimit trupe americane, dar vom oferi un sprijin robust și că vom impune sancțiuni dure, că vom trimite trupe în estul Europei. Asta am și făcut

Am furnizat Ucrainei informații pentru a se apăra de atacurile Rusiei, dar și armament defensiv.

Aproape că am terminat ajutorul autorizat deja de Congres. De aceea, azi trimit Congresului o cerere suplimentară de finanțare pentru Ucraina, pentru nevoile critice de apărare în fața agresiunii.

Este esențial ca această finanțare să fie aprobată și aprobată cât mai repede posibil.

Asistența va furniza armament de infanterie, apărare anti-tanc, anti-aeriană, dar și medicamente, apă, mâncare. De asemenea, e vorba despre resurse financiare pentru ca Ucraina să poată plăti salariile și pensiile”.

Joe Biden a spus că lupta din Ucraina este lupta pentru libertate și că nu va fi ieftină, dar va fi mai costisitoare dacă lumea se prăbușește sub agresiunea rusă.

„Avem nevoie de acest proiect de lege pentru a sprijini Ucraina în lupta sa pentru libertate. Costul acestei lupte nu este ieftin

Alegerea este între a susține ucrainenii în timp ce își apără țara sau a rămâne alături de rușii care „își continuă atrocitățile”.

Aliații noștri NATO, partenerii noștri UE, vor plăti și ei partea echitabilă din costuri, dar trebuie să ne facem și noi partea în conducerea alianței.

Ajutorul „va face ca curajul și sacrificiul lor să aibă un scop, astfel încât să poată continua această luptă”, a spus Biden, cerând Congresului să aprobe finanțarea „cât mai repede posibil”.

Președintele a subliniat însă că SUA nu atacă Rusia.

„Nu atacăm Rusia. Ajutăm Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse și, așa cum Putin a ales să lanseze această invazie brutală, el ar putea alege să-i pună capăt. Zilnic, ucrainenii plătesc cu viețile lor”.

”Săptămâna viitoare mă voi afla în Alabama, voi vizita o fabrica Lookheed Martin, care produce Javelin. Față de aceste fonduri suplimentare, trimit în fața congresului un pachet de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși. Vom pune mâna pe iahturile și casele lor luxoase. Vom pune în bețe în roate tehnocaraților lui Putin. Aceștia sunt băieții cei răi.

Vom schimba procedurile pentru a putea confisca mai ușor bunurile acestor oligarhi, fondurile să fie folosite la reconstrucție.

Ieri Rusia a amenințat doi dintre aliații noștri că le taie gazul. Rusia a pretins de-a lungul timpului că este un partener de încredere. Energia reprezintă o armă pe care o folosesc împtriva celor care se opun acestor agresiuni.

Ne bazăm și pe energia nucleară și suntem abia la început. Mă uit la asta ca la o oportunitate uriașă. În SUA, noi dezvoltăm și energia solară și alte resurse de energie

Am văzut câ atunci când dictatorii nu plătesc prețul pentru agresiunea lor, haosul pe care îl produc crește. Nu putem lăsa asta să se întâmple.

Toată lumea trebuie să audă mesajul pe care i-l transmitem lui Putin: ”Nu vei reuși niciodată să cucerești Ucraina!”

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Joe Biden
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close