Antena 3 CNN Externe Joe Biden: SUA susţine integrarea euro-atlantică a Ucrainei. Apropierea de Rusia nu va dăuna Kievului

Joe Biden: SUA susţine integrarea euro-atlantică a Ucrainei. Apropierea de Rusia nu va dăuna Kievului

Joe Biden: SUA susţine integrarea euro-atlantică a Ucrainei. Apropierea de Rusia nu va dăuna Kievului
Sursa foto: joe biden
22 Iul 2009   •   10:16

Vicepreşedintele american Joe Biden a anunţat în timpul unei vizite la Kiev că SUA susţine ferm aderarea Ucrainei la NATO, precum şi suveranitatea statului

?Statele Unite sprijină suveranitatea, independenţa şi libertatea, precum şi libertatea de alegere a Ucrainei, inclusiv în ceea ce priveşte alianţele la care aceasta alege să aparţină?, a declarat Joe Biden, înainte de a adăuga: ?lucrăm la a relansa relaţiile cu Rusia. Dar vă asigur că aceasta nu se va întâmpla în detrimentul Ucrainei. .?

"Vin cu un mesaj direct: SUA doreşte o Ucraină puternică, democratică şi prosperă. Dacă alegeţi să fiţi parte a integrării euro-atlantice, ceea ce cred că aţi făcut, atunci noi sprijinim acest lucru," arăta Biden, care a subliniat că Statele Unite nu recunoaşte nici o sferă de influenţă.

?Noi nu recunoaştem dreptul cuiva de a dicta altui stat ce alianţă ar trebui să facă, sau ce relaţii bilaterale să aibă?
Sondajele de opinie arată totuşi că majoritatea ucrainenilor se opune intrării în NATO.

Vicepreşedintele american va ajunge miercuri în Georgia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Joe Biden
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close