Antena 3 CNN Externe Familia Biden pierde bani de când Joe Biden a devenit președinte al SUA | Comparație cu veniturile declarate de Vladimir Putin

Familia Biden pierde bani de când Joe Biden a devenit președinte al SUA | Comparație cu veniturile declarate de Vladimir Putin

Președintele SUA, Joe Biden și soția sa, Jill, au câștigat 610.702 dolari în primul an la Casa Albă și au plătit 150.439 de dolari impozite pe venit.

Familia Biden pierde bani de când Joe Biden a devenit președinte al SUA | Comparație cu veniturile declarate de Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2022   •   13:14

O sumă similară apare în declarațiile de venit din 2020, an în care Biden a câștigat președinția americană în fața lui Donald Trump, în alegerile din 3 noiembrie.

Atunci, soții Biden au raportat venituri anuale în valoare de 607.336 de dolari și au plătit impozite reprezentând aproximativ 26% din total.

Este al doilea an consecutiv în care Biden își publică declarațiile fiscale în calitate de președinte, restabilind o tradiție întreruptă de predecesorul Donald Trump.

În 2021, Biden a câștigat 378.333 de dolari în calitate de președinte, iar soția sa, 67.116 dolari pentru activitatea de profesor.

Jill Biden încă predă în Virginia, chiar dacă este Prima Doamnă a Americii.

Joe și Jill Biden, venituri în scădere după câștigarea cursei prezidențiale

Președinția a adus familiei Biden o scădere semnificativă a veniturilor.

Astfel, în 2019 veniturile raportate de Joe și Jill Biden s-au ridicat la aproape 1 milion de dolari, în principal din vânzări de cărți, discursuri și din posturile de profesor la Universitatea din Pennsylvania şi la Northern Virginia Community College.

Potrivit declarațiilor fiscale, cuplul prezidențial a donat în 2021 suma de 17.394 de dolari către 10 organizații caritabile.

Cea mai mare donație a fost în valoare de 5.000 de dolari către Fundația Beau Biden, o organizație non-profit care al cărei obiect de activitate este combaterea abuzului asupra copiilor.

Este numită după fiul lor, Beau, care a murit de cancer cerebral în 2015, la vârsta de 46 de ani.

Analiștii vieții politice din SUA au arătat că decesul lui Beau este principalul motiv pentru care Joe Biden nu a dorit să intre în competiția prezidențială din 2016.

Veniturile lui Vladimir Putin, publicate de Kremlin

​​Kremlinul a publicat vineri declarațiile de avere din care reiese că  Vladimir Putin are venituri modeste, chiar mai mici decât ale angajaților săi.

Astfel, Putin ar fi realizat în 2021 un venit anual  de 10,2 milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 112.000 de euro.

Prin comparație, subalternul său, Vladimir Medinski, negociatorul șef al Rusiei cu Ucraina, a declarat un venit anual de 108 milioane de ruble.

Putin mai declară un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați.

Șeful statului rus are două mașini model vechi, un Gaz M21 și o Lada Niva cu remorcă.

Care ar fi averea reală a lui Vladimir Putin

Deși relativ modest ca venituri și avere, Vladimir Putin ar deține aproximativ 200 de miliarde de dolari, o sumă comparabilă cu averea celui mai bogat om din lume, Elon Musk (aproximativ 300 de miliarde de dolari).

Liderul de la Kremlin și-ar disimula averea cu ajutorul celor mai apropiați oameni, unii dintre ei prieteni din copilărie.

Între aceștia, Serghei Roldughin, nașul fiicei lui Putin, Maria.

Potrivit dezvăluirilor din Panama Papers, Roldughin este implicat în patru companii offshore, care au făcut avere din tranzacții suspecte cu acțiuni ale companiilor de stat Rosneft, Rostelecom, VTB, KamAZ, AvtoVAZ și altele.

Un alt prieten din copilărie al lui Puțin s-a transformat, între timp, în "portofelul" președintelui rus.

Este vorba despre un fost măcelar, Peter Kolbin.

Kolbin a înființat, în 2001, Raznoexport. O filială acestei companii a început să furnizeze echipamente pentru Gazprom.

În 2004, s-a alăturat Consiliului de Administrație al biroului din Geneva al companiei petroliere finlandezo-suedeze International Petroleum Products.

În 2005, Kolbin a devenit al treilea acționar al Gunvor, compania lui Ghennadi Timcenko, un alt apropiat al lui Putin.

Averea lui Kolbin a fost estimată la 550 de milioane de dolari în 2019, iar prin companiile sale au trecut miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Joe Biden
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close