Antena 3 CNN Externe Joe Biden a ridicat tonul la Volodimir Zelenski într-o discuție telefonică: "Poporul american a fost destul de generos!"

Joe Biden a ridicat tonul la Volodimir Zelenski într-o discuție telefonică: "Poporul american a fost destul de generos!"

O convorbire telefonică tensionată între președintele american Joe Biden și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost confirmată pe surse și dezvăluită de presa americană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2022   •   20:05

Este vorba despre o discuție care a avut loc în data de 15 iunie.

Liderul de la Casa Albă tocmai îi spusese lui Zelenski că a dat undă verde pentru încă un miliard de dolari sub formă de asistență militară pentru Ucraina.

În replică, președintele ucrainean s-a apucat să enumere tot ajutorul suplimentar de care Kievul susține că are nevoie, dar pe care nu l-a primit.

A fost momentul când nervii lui Biden au cedat, potrivit unor surse la curent cu discuția, relatează NBC News, citat de Antena 3 CNN.

"Poporul american a fost destul de generos iar actuala administrație și armata americană au muncit din greu pentru a ajuta Ucraina", spus președintele american pe un ton ridicat.

În acest context, președintele ucrainean ar putea să dea dovadă de mai multă recunoștință, a spus Joe Biden.

Momentul tensionat din iunie - care nu a produs consecințe imediate, pentru SUA au continuat să transfere Ucrainei ajutor militar - arată însă că liderul de la Casa Albă a conștientizat că sprijinul de miliarde de dolari, dar și susținerea publicului american pentru Kiev, ar putea începe să se estompeze. 

După convorbirea cu Biden, echipa lui Zelenski a decis să încerce să dezamorseze situația, concluzionând că nu este productiv să perpetueze fricțiuni în relația cu președintele SUA.

În aceeași zi, liderul ucrainean i-a mulțumit public celui de la Washington pentru asistența promisă.

"Astăzi am avut o conversație importantă cu președintele SUA, Joe Biden. Îi sunt recunoscător pentru acest sprijin. Este deosebit de important pentru apărarea noastră din Donbas", a spus Zelenski.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Volodimir Zelenski
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close