Antena 3 CNN Externe Joe Biden: ”Președintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război!”

Joe Biden: ”Președintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război!”

Declarație surprinzătoare a lui Joe Biden în timpul vizitei lui Volodimir Zelenski la Casa Albă.

Joe Biden: ”Președintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război!”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    22 Dec 2022   •   07:33

Președintele Statelor Unite susține că singura metodă pentru a nu se ajunge la al Treilea Război Mondial este ca toate statele să ajute Ucraina să reziste și să aibă succes pe câmpul de luptă. 

Reporter: Nu putem să îi acordăm Ucrainei toate capacitățile necesare ca să eliberăm tot teritoriul cât mai repede posibil, fără să mai așteptăm? 

Joe Biden (râzând): Răspunsul lui Zelenski este afirmativ la această întrebare! 

Volodimir Zelenski:  Sunt de acord! 

Joe Biden: Întreaga Alianță vrea să rămână alături de Ucraina. Ideea că le dăm materiale diferite de ceea ce au deja riscă să distrugă NATO și Uniunea Europeană și restul lumii. Noi vom da ucrainenilor lucrurile de care au nevoie ca să se poată apăra, să aibă succes pe câmpul de luptă. Am petrecut câteva sute de ore față în față cu aliații europeni, cu șefii de state din țările respective, vorbind despre motivul pentru care este în interesul lor să continue să sprijine Ucraina, lucru pe care ei l-au înțeles pe deplin. Ei nu au vrut să înceapă al treilea război mondial, să înceapă războiul cu Rusia, și lucrul acesta poate fi evitat doar dacă ajutăm Ucraina să reziste și să aibă succes pe câmpul de luptă. 

Președintele SUA a afirmat, totodată, că Ucraina va decide cum se va încheia războiul cu Rusia, iar președintele Volodimir Zelenski a explicat, în conferința de presă de la Washington, că o "pace justă" presupune restabilirea integrității teritoriale.

"Președintele Vladimir Putin nu are nicio intenție de a pune capăt acestui război. Putin nu poate fi lăsat să câștige acest război. Președintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război", a afirmat Biden, potrivit cotidianului Le Monde şi postului BFMTV, în conferința de presă organizată la Casa Albă împreună cu președintele Ucrainei. 

La rândul său, Volodimir Zelenski a afirmat că nu va accepta niciun compromis pentru oprirea războiului cu Rusia. "Putin continuă să atace din ce în ce mai mult obiective civile, dar va eșua. O pace justă nu va implica niciun compromis" în privința integrității teritoriale a Ucrainei, a subliniat Zelenski, citat de Mediafax

"Rusia trebuie trasă la răspundere pentru acțiunile împotriva noastră, împotriva poporului nostru, împotriva Europei şi a lumii libere. Noi luptăm pentru victoria noastră comună împotriva tiraniei şi vom câștiga. Sunt sigur că vom câștiga împreună", a insistat Zelenski, potrivit CNN.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Volodimir Zelenski
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close