Antena 3 CNN Externe Joseph Fritzl, acuzat oficial de uciderea unuia dintre copiii făcuţi cu fiica sa

Joseph Fritzl, acuzat oficial de uciderea unuia dintre copiii făcuţi cu fiica sa

Joseph Fritzl, acuzat oficial de uciderea unuia dintre copiii făcuţi cu fiica sa
13 Noi 2008   •   16:49

Austriacul Joseph Fritzl, suspectat că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani, a fost acuzat, în mod oficial, de uciderea unuia dintre cei şapte copii ai fiicei sale, rezultaţi din acest incest. Potrivit procurorilor, citaţi de The Telegraph, bărbatul este responsabil de moartea copilului pentru că nu i-a asigurat îngrijiri medicale în timp util, după ce, la scurt timp de la venirea sa pe lume, micuţul s-a îmbolnăvit.
Procurorii susţin că bebeluşul ar fi supravieţuit dacă i s-ar fi acordat aceste îngrijiri medicale. Potrivit anchetatorilor, trupul neînsufleţit al nou-născutului a fost ulterior ars într-un incinerator.
Pensionat din funcţia de electrician, Joseph Fritzl, în vârstă de 73 de ani, a mai fost acuzat de viol, incest, lipsire de libertate şi sclavie. Procesul în care urmează să fie judecat pentru faptele sale va începe anul viitor.
Fiica sa, Elisabeth, care a împlinit 42 de ani, precum şi o parte dintre copii au fost eliberaţi în aprilie. Austriacul şi-a recunoscut deja o parte din infracţiuni.
Codul Penal din Austria nu permite aplicarea unor sentinţe consecutive, astfel încât Fritzl va sta închis numai pentru infracţiunea pentru care va primi cea mai îndelungată perioada de timp.
La sfârşitul lunii octombrie, Fritzl a recunoscut în faţa unui psihiatru al tribunalului că şi-a ţinut şi mama sechestrată timp de 21 de ani într-o celulă improvizată în mansarda propriei sale case, în semn de răzbunare pentru copilăria nefericită pe care aceasta i-a oferit-o.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: viol incest lipsire de libertate
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close