Antena 3 CNN Externe Jumătate din urmăritorii lui Joe Biden de pe Twitter sunt, de fapt, conturi false

Jumătate din urmăritorii lui Joe Biden de pe Twitter sunt, de fapt, conturi false

Aproape jumătate din cei 22,2 milioane de urmăritori actuali ai președintelui Joe Biden pe Twitter sunt conturi false, potrivit unui audit realizat de compania de software SparkToro.

Jumătate din urmăritorii lui Joe Biden de pe Twitter sunt, de fapt, conturi false
Sursa foto: Hepta / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE
de Redacția Antena 3    |    18 Mai 2022   •   11:24

SparkToro a constatat că 49,3% dintre conturile care urmăresc contul oficial @POTUS Twitter sunt false. Compania a făcut o analiză care s-a bazat pe un număr de factori, inclusiv probleme de locație, imagini de profil implicite și utilizatori noi, potrivit Newsweek.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care încearcă în prezent să cumpere Twitter, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de conturi false.
Musk a declarat marți devreme că acordul său de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei de social media nu va putea continua până când problemele legate de conturile false nu vor fi rezolvate și pare să-l critice pe CEO-ul Twitter, Parag Agrawal.

Musk, cel mai bogat om din lume, a susținut că 20% dintre conturile de Twitter erau ”conturi false/spam” și că această cifră este ”de 4 ori mai mare decât pretinde Twitter”.

”Oferta mea s-a bazat pe exactitatea dosarelor Twitter. Ieri, CEO-ul Twitter a refuzat în mod public să arate dovada de <5%. Această înțelegere nu poate merge înainte până nu o face”, a scris Musk. 

Nu este clar cum a ajuns Musk la cifra de 20%.  Au existat speculații că acesta ar putea folosi problema conturilor false pentru a negocia o ofertă mai bună pentru Twitter. Prețul acțiunilor Twitter este acum de 36,80 USD per acțiune, semnificativ mai mic decât cei 54,20 USD per acțiune pe care Musk i-a oferit.

SparkToro definește ultilizatorii falși drept ”conturi care nu sunt accesibile și nu văd tweet-urile (fie pentru că sunt spam, roboți, propagandă etc., fie pentru că nu mai sunt activi pe Twitter).

 

×
Parteneri
Horoscop 10 iunie 2023. Peştii întâlnesc o persoană specială, Leii strălucesc şi sunt în centrul atenţiei
x close