Antena 3 CNN Externe Justiţia din New York a clasat dosarul "SUA contra Osama ben Laden"

Justiţia din New York a clasat dosarul "SUA contra Osama ben Laden"

Justiţia din New York a clasat dosarul "SUA contra Osama ben Laden"
Sursa foto: Foto: cramerlawgroup.com
18 Iun 2011   •   11:55

Justiţia din New York a clasat vineri dosarul "SUA contra Osama ben Laden", informează AFP. Potrivit unor documente judiciare, dosarul conţinea peste 200 de acuzaţii împotriva liderului al-Qaida ucis la 2 mai de un comando american.
   
Judecătorul Lewis Kaplan, de la tribunalul din districtul sud New York, a semnat vineri un ordin de "nolle prosequi" (încetarea procedurilor), punând capăt cazului, după ce a primit o cerere în acest sens de la Parchet.
   
Este vorba despre o procedură obişnuită atunci când un acuzat este decedat.
   
În acest caz, ben Laden era vizat de peste 200 de capete de acuzare pentru activităţi criminale, între care crime şi comploturi în vederea utilizării de arme de distrugere în masă în Statele Unite, potrivit documentelor judiciare.
   
Aceste capete de acuzare datează din 1998. Ele au fost formulate după atentatele împotriva ambasadelor americane din Kenya şi Tanzania, care s-au soldat cu 224 de morţi şi peste 5.000 de răniţi.
   
Documentele includ declaraţia unui oficial din Departamentul de Justiţie, George Toscas, care certifică decesul lui Osama ben Laden şi circumstanţele în care s-a produs.
   
Potrivit acestei declaraţii, datată 16 iunie, CIA a conchis că ben Laden "a fost eliminat în cursul unui atac asupra unui complex din Abbottabad, în Pakistan".
   
Declaraţia adaugă că mostrele de ADN, analizele de recunoaştere facială şi confirmarea uneia dintre soţiile lui ben Laden dovedesc identitatea liderului al-Qaida.
   

×
Subiecte în articol: Justitia SUA dosar clasare
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close