Antena 3 CNN Externe KFC, obligat să plătească daune de 8,3 milioane de dolari unei fetiţe care a paralizat după ce a mâncat "Twister" cu salmonela

KFC, obligat să plătească daune de 8,3 milioane de dolari unei fetiţe care a paralizat după ce a mâncat "Twister" cu salmonela

KFC, obligat să plătească daune de 8,3 milioane de dolari unei fetiţe care a paralizat după ce a mâncat "Twister" cu salmonela
Sursa foto: Foto: ibnlive.in.com
27 Apr 2012   •   22:19

Gigantul fast-food KFC a fost obligat să plătească daune în valoare de 8.3 milioane de dolari unei familii din Australia, a cărei copilă a rămas paralizată după ce a mâncat un preparat de pui alterat, scrie BBC.

Monika Samaan avea şapte ani atunci când a suferit o intoxicaţie cu Salmonela după ce a mâncat un "Twister", un sandwiş cu carne de pui învelit într-o lipie, într-un restaurant cumpărat din apropiere de Sydney, în 2005.



În urma consumului, copila ar fi suferit o intoxicaţie care i-ar fi provocat o infecţie puternică în sânge şi un şoc septic. Ulterior, acestea i-ar fi afectat şi creierul.

Monika Samaan nu a fost singura care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat de la KFC, ci şi alţi membri ai familiei s-au simţit rău după ce au mâncat de la acel restaurant.

Decizia luată de un judecător de la Curtea Supremă din New South Wales a fost salutată de avocatul familiei, George Vlahakis.

"Monika suferă de leziuni cerebrale severe, iar invaliditatea de care suferă copila a epuizat toate resursele financiare pe care familia acesteia le avea", a declarat George Vlahakis.

Reprezentanţii restaurantului KFC din Australia s-au arătat dezamăgiţi de decizia instanţei şi au încercat să contrazică varianta familiei.

"Ne pare foarte rău pentru Monika şi familia Samaan, dar avem şi responsabilitatea de a apăra reputaţia restaurantului KFC, care este un restaurant cu mâncare bună, sigură pentru sănătate şi de înaltă calitate", au precizat reprezentanţii companiei.

Avocaţii lanţului fast-food au precizat că vor ataca decizia luată de judecător.

×
Subiecte în articol: Australia salmonella kfc
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close