Antena 3 CNN Externe Kievul, mesaj pentru Moscova după bombardarea podului Antonovski: "Al treilea avertisment s-ar putea să nu existe!"

Kievul, mesaj pentru Moscova după bombardarea podului Antonovski: "Al treilea avertisment s-ar putea să nu existe!"

Administrația instalată de forțele ruse în Herson a închis singurul pod al orașului peste râul Nipru.

Kievul, mesaj pentru Moscova după bombardarea podului Antonovski: "Al treilea avertisment s-ar putea să nu existe!"
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2022   •   12:25

S-a întâmplat astfel după ce construcția a fost ținta unor tiruri cu sisteme HIMARS furnizate de SUA armatei ucrainene.

Podul Antonovski a fost închis circulației civililor, dar integritatea sa structurală nu a avut de suferit în urma bombardamentelor, a declarat Kirill Stremousov, adjunct al șefului administrației impuse de Rusia, conform  agenției Interfax.

Agenția TASS îl citează pe același oficial afirmând că podul a fost vizat de tiruri efectuate cu rachete lansate de sisteme HIMARS.

Distrugerea acestui pod ar ajuta în contraofensiva pe care o anunță forțele ucrainene pentru recucerirea regiunii Herson.

Oficial ucrainean: "Rușii ar trebui să învețe să treacă Niprul înot sau să plece din oraș cât mai pot"

Mihailo Podoliak, consilierul șefului administrației prezidențiale de la Kiev, a declarat că, după loviturile forțelor armate ucrainene asupra podului Antonovski, ocupanții ruși ar trebui să plece din Herson.

"Puteți să numiți podul Antonovski un mijloc prin care apărarea antiaeriană rusă interceptează rachetele ucrainene, dar nu puteți ignora realitatea. Invadatorii ar trebui să învețe să treacă Niprul înot. Sau să părăsească orașul Herson până când există o astfel de posibilitate. Un al treilea avertisment s-ar putea să nu existe", a scris Podoliak pe Twitter.

Locuitorii din Herson au sesizat, marți seara, explozii puternice în zona podului Antonovski. Armata Kievului a confirmat loviturile, afirmând că a acționat cu precizie "de bijutier", potrivit agenției de presă ucrainene Liga.

Podul Antonovski, bombardat în mai multe rânduri de armata ucraineană

Săptămâna trecută, forțele Kievului au lansat rachete asupra podului Antonovski timp de mai multe zile.

Adjunctul șefului administrației impuse de ruși în oraș spunea miercurea trecută că, dacă loviturile ucrainene continuă, podul s-ar putea prăbuși.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, podul este o vulnerabilitate esențială pentru forțele ruse, fiind unul dintre cele două puncte de trecere peste Nipru pe care Moscova le utilizează pentru aprovizionarea trupelor sale în teritoriile ocupate la vest de acest curs de apă.

Foto: avarii la podul Antonovski, după bombardament

×
Subiecte în articol: Antonovski Herson Kirill Stremousov HIMARS
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close